Forum > i30 PD
Kompatybilność systemów multimedialnych.
kahajoe:
--- Cytat: haroeris w 25 Lipiec 1975, 04:14:10 ---Jaką antenę lte wykorzystałeś. Czy mógłbym prosić o przykładowy link
--- Koniec cytatu ---
Z Fakrą uniwersalną, link poniżej. Umiesciłem pod kokpitem, a antenę GSM na górze szyby przy lusterku.
https://allegro.pl/oferta/antena-samochodowa-fakra-z-kablem-na-szybe-przewod-3m-17492873925
kahajoe:
--- Cytat: haroeris w 11 Sierpień 2025, 10:21:41 ---Na rozpisce pinów faktycznie nie ma nic o zasilaniu anteny dla AVN. Natomiast na samych schematach jest już pokazane, moim zdaniem to pin 5 wtyczka B - info z linku ze schematami - sprawdź czy dobrze czytam :)
--- Koniec cytatu ---
Ty czytasz schematy dla radia Compact i Display z zakładki Audio i tam rzeczywiście radio zasila antenę.
Ale dla 10.25" schematy są w zakładce A/V & Navigation, a tam z radia nic nie wychodzi, przypuszczam, że antena ma gdzieś plus z instalacji lub antena jest inna, ale na schematach tego nie znalazłem, jak nie zasilisz +12 anteny to radio gubi fale, ja zasiliłem antenę potestowałem i jest rewelacyjnie, a mieszkam w górzystym terenie ;)
haroeris:
--- Cytat: piotrpg w 10 Sierpień 2025, 22:23:11 --- https://kiagds.ru/?mode=ETM&marke=HY&year=2020&model=4485&mkb=129&docId=1352726&page=
--- Koniec cytatu ---
wszedłem przez ten link, na trzeciej stronie był schemat anteny - schemat podpisany A/V Navigation - nie zwróciłem uwagi że to nie ta wersja, tak to jest jak się przegląda przez telefon. Sorki za zamieszanie. Oczywiście masz rację ;)
piotrpg:
--- Cytat: piotrpg w 13 Lipiec 2025, 16:10:57 ---2.radio gasnie 3min po wyjsciu i na zaplonie ma komunikat o akumulatorze
--- Koniec cytatu ---
Ktoś może coś mi podpowie? Reszta wszystko już działa, pomógł tryb enginiring mode
kahajoe:
--- Cytat: piotrpg w 11 Sierpień 2025, 11:57:29 --- Ktoś może coś mi podpowie? Reszta wszystko już działa, pomógł tryb enginiring mode
--- Koniec cytatu ---
Patrzyłem na schematach i jak wymieniłeś radio Standard na Display
to tradycyjnie trzeba we wtyczce B przepiać pin 32 na 33 żeby radio widziało zapłon
lub zmostkować pin 32 i 33. Powinno pomóc ;D
Możesz też przepiąć z wtyczki B pin 18 na wtyczke A pin 38 to jest Vehicle speed
czyli głośnosć radia zacznię sìę zmieniać wraz z prędkością auta, bo teraz pewnie
masz to nieaktywne ;D
Nawigacja
[#] Następna strona