Forum > Santa Fe SM

[Santa Fe SM] Swiatła przeciwgielne przednie

(1/5) > >>

Arni71:
Mam mały problem natury estetycznej - na chromowanych obwódkach świateł przeciwmgielnych robi mi się taki nieciekawy nalot, na emblemacie na grillu też miałem ale go usunąłem problem tylko w tym że w/w światła są w dość niewygodnym miejscu - jak je zdemontować - przy okazji wymienię sobie żarówki na cool blue  :mrgreen: . W instrukcji nie znalazłem sposobu demontażu a nie chcę sobie zepsuć niczego

Hulltay:
Arni, Kolego najwygodniej będzie zdemontować zderzak (nie ma dużo roboty) ewentualnie zdemontować przednią lampę i próbować od góry ale to chyba zdecydowanie mniej wygodne. Sama lampa halogenu jest mocowana trzema wkrętami od strony silnika do zderzaka, natomiast metalowa obwoluta jest na trzech zatrzaskach (ma takie języczki trochę widać na fotce) na wysokości tych śrub montażowych. Oblookałem to dokładnie jak montowałem DRL'y - też demontowałem zderzak. Tak na marginesie również zabieram się za odświeżenie tych ramek ale ciągle brakuje czasu (chcę je spolerować i zabezpieczyć lakierem bezbarwnym może dłużej wytrzyma).

Arni71:
Dzięki wielkie Hulltay :) Czyżbyś miał opanowane rozbieranie całego Santka:) Wiedza godna pochwały :)

Hulltay:
Dzięki:) i nie ma sprawy, wiesz po prostu lubię tu i tam pozaglądać aby w razie czego wiedzieć jak i co zrobić:) Staram się to co mogę i mam warunki sam naprawiać/serwisować niż oddawać do mechanika (jak się zrobi samemu to większa radocha i satysfakcja) i zawsze taniej :)

Arni71:
Jakbyś jeszcze miał jakieś foty jak zderzak zdemontować  :mrgreen:   , ja właśnie nie mam czasu szukać, jak już coś wiem i nie potrzeba do tego specjalnych narzędzi to robię sam jakieś pierdoły

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej