Forum > i30 FD
Przegrzewania sie samochodu
Bakus:
3 korki wymieniłem
marcin sos:
rozwiązałeś problem ? Ja też jestem po wymianie uszczelki i reklamacji na uszczelkę jeszcze. Kilka dni temu w korku nagle wskazówka temperatury rosła do przed ostatniej kreski. Silnik gorący ale płyn ok, olej czysty. Odholowałem na wszelki wypadek. W sobotę pojechałem do mechanika i wskazówka po drodze wskoczyła do poziomu normalnego 90 stopni i tak się utrzymywała - jakby nie było problemu ale na wszelki wypadek jestem umówiony na sprawdzenie - mówi że to może być zapchany jakiś przewód.
Jedyne co mnie zmartwiło to że przy tym jak rosła temperatura silnik stracił moc: na czwórce ledwo 40km/h i zero mocy - normalne to jest przy czymś takim ??
sisimon:
Posiadałem 5 lat Peugeot 207 . Co 1,5 roku padała uszczelka pod głowicą. Objaw, temperatura 130 - napis STOP. Po wymianie był spokój przez parę miesięcy i od nowa to samo. Oczywiście głowica planowana, nowe uszczelki, firmy renomowane. Wymieniłem, pompę wody, termostaty, chłodnicę, czujnik temp chłodnicy i inne części. Jednak nadal dolewałem litrami płyn chłodniczy. Po 5 latach któryś mechanik z rzędu, stwierdził, że coś jest opadnięte w silniku (nie pamiętam dokładnie co, czy szklanka czy coś innego, bo już byłem taki wkur ....). Dałem sobie z nim spokój, chodź go bardzo lubiłem. Mały , zwinny, stan techniczny idealny. zero rdzy (konserwację robiłem od razu po zakupie). Zainwestowałem duże pieniądze w niego i wszystko poszło w błoto. Dlatego szczerze współczuję.
Bakus:
Problem rozwiązany zły typ uszczelki pod głowicą założony
XT1097:
No tak Kolego, ktoś tu na forum czy na mojaceed walczył z tematem i miał dokładnie to samo tam UPG była założona bez okienka i zaslepiala jeden z kanałów.
Nawigacja
[#] Następna strona