Forum > i30 PD

Problem z wibrującym sprzęgłem

<< < (2/3) > >>

mayos:

--- Cytat: piejar w 20 Lipiec 2023, 08:48:25 ---Dobrze że wymieniłeś dźwignie (łapę?) wysprzeglika. Czasem coś się przycina i nierówno prowadzi łożysko po wałku. Jeżeli masz ślady zużycia przy tak małym przebiegu to coś tam musiało nie grać
--- Koniec cytatu ---

Fabrycznie wszystko było. Po prostu zjebane słabe materiały. Nowe auta są z papieru

piejar:
Nie są z papieru. Ja mam Megane 4 z 2018 100kkm przebiegu i żadnych problemów póki co. Niektóre auta mają wady projektowe itp. Konieczność dłubania przy sprzęgle w aucie z przebiegiem ok 50 kkm wygląda dziwnie.  Ciekawe czy to przypadłość modelu czy jednostkowy przypadek. W mojej i30 ok 260 kkm zaczyna popiskiwac łożysko wyciskowe. W 15 roku eksploatacji. Ale wiem o tym aucie wszystko bo mam je od salonu.

mayos:
przy szybszym ruszaniu na jedynce u mnie też coś piszczało, coś dziwny głośny dźwięk wydawało. Ale wymiana zestawu pomogła.

miro:
U mnie 170 tys. sprzęgło oryginalne i żadnych kłopotów. Pewnie jakaś wada danego egzemplarza.

mayos:

--- Cytat: mayos w 20 Lipiec 2023, 08:24:37 ---W i30 np jest tłumik drgań sprzęgła może się uszkodził?
--- Koniec cytatu ---

W którym miejscu jest ten tłumik drgań? Masz jakieś zdjęcie tego elementu i miejsca jego zamontowania?
Może mówisz o innym silniku. Ja w swoim czegoś takiego wczoraj nie widziałem rozbierając osprzęt.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej