Forum > i30 FD
Tylna belka- rama zawieszenia.
piejar:
Witajcie, ja tym razem (wyjątkowo) w temacie. Zdemontowalem całość tylnego zawieszenia i rozważam wymianę ramy. Korozji na wylot nie ma ale o wymianie zdecyduje po dokładnym oczyszczeniu rdzy. Prośba o info czy macie jakieś doświadczenia w użytkowaniu zamienników 554102H000. Po taniości do nabycia NTY i JPN. Następna opcja patrząc po cenie to niejaki GS. Ramę zamierzam zakonserwować przed montażem, myślę że auto pojeździ może jakieś 5 lat bo to Euro4 a jeździ po Krakowie.
Jedno miejsce budzi moje wątpliwości (a właściwie dwa ;-)) czyli pęknięcie/szczerba na kieszeni drążka reakcyjnego. Widać, że materiał tam jest pocieniony przez samo tłoczenie tego elementu więc może ruda wykazała się najbardziej tam, gdzie było jej najłatwiej? Muszę to oczyścić i pooglądać z bliska.
Ale pytanie podstawowe jest o zamienniki i Wasze doświadczenia.
piejar:
Tak to wygląda
https://drive.google.com/file/d/1ELLIVJdnXzmwbALNJUiR9TP92oSF5q6k/view?usp=drivesdk
https://drive.google.com/file/d/1Ea35E_If0e4rK_qCBIaD46uUI6zjVdj7/view?usp=drivesdk
robaszek127:
Ja wymieniałem sanki w hyundaiu getzie więc wiem jaki jest to ból. Blacha to chyba zrobiona z konserw chińskich bo normalnie wszystko przerdzewiało na wiór. Nie wiem czemu akurat w hyundaiach tak to gnije skoro w takiej starej oktavii z 2001 blacha jak nowa na sankach.
Co do zamienników pewnie takie NTY posłuży podobnie co oryginał. ALe trzeba to zabezpieczyć od wewnątrz. Jakość zamienników jest raczej niska. Sam kupiłem do getza nowe wahacze NTY to po 2 latach sworznie do wymiany.
piejar:
Ramę zamierzam zabezpieczyć z zewnątrz barankiem z wewnątrz mazidlami w sprayu. Poza tym, to auto raczej nie będzie jeździło kolejnych 15 lat. Blacha sama w sobie trzyma formę, fakt, że jest ruda jak Pippi Langstrumpf. Zainwestuje trochę czasu w poczyszczenie, zobaczę co pod rudą. Pytam o ten NTY bo taka rama jest do kupienia za 520 zł nawet, a z JPN za ok 720 że nie wspomnę o bardziej szlachetnych markach.
Zabezpieczenie fabryczne było tylko na wahaczach dolnych tam gdzie opiera się sprężyna i też tylko od spodu. Fakt że pod tym barankiem jest czysty czarny lakier. Niestety nie popsikali na spawy i tam jest bardziej rude. Widać że rozebranie tego po jakichś 8-10 latach w celu odnowienia mogłoby uratować przed wymianami.
robaszek127:
To jak z sankami do getza. Najtaniej właśnie były NTY ponad 500zł a kupiłem używane za 300 bo i tak pewnie getza przeżyją. Chyba nie warto iść w droższe. Pewnie mogą w Takim NTY najwyżej trochę otwory mogą nie pasować jak to z zamiennikami. Ale co zrobić ceny używek chore bo jak coś gnije czy się psuje to zaraz złomy wołają chore ceny za używki.
Nawigacja
[#] Następna strona