Forum > i30 FD
Tylna belka- rama zawieszenia.
robaszek127:
--- Cytat: piejar w 27 Marzec 2023, 23:26:37 ---Mnie wystarczy że wiem jak dobry jest Hyundai. A to wiem. Natomiast na temat Seata nic nie wiem bo nie mam.
--- Koniec cytatu ---
Ja mam od lat kontakt z Seatem bo brat miał ibizę 1.6 8v potem leona 1,8T a teraz ibizę combi 1.4. Dajmy na to silnik 1,4 od WV ma na papierze 68koni ale lepiej jeździ to niż getza 82konny.
Sam miałem tico i szukałem innego pośród ibiz,leonów ale trafił się getz. Fakt tak jak tico nie stanął w drodze przez awarię ale rdza spodu i błotników dobija.
piejar:
--- Cytat: weuek w 28 Marzec 2023, 00:20:10 ---No i tym sposobem nigdy się nie dowiesz i zawsze przy tym swoim "rosole z kotletem" zostaniesz. Bo najlepszy z... całego jednego wyboru.
--- Koniec cytatu ---
Mam 4 auta i każde innej marki.
...kuba...:
--- Cytat: weuek w 27 Marzec 2023, 23:00:48 ---Wcale nie szkoda. Co marka komukolwiek realnie daje? Nic. Marka (czegokolwiek) nie ma żadnego znaczenia, szczególnie w XXI. wieku, kiedy to każda bardziej złożona rzecz to konglomerat gratów zamawianych u wielu producentów i gdzieś tam składanych w całość.
Ja markę olewam, wybieram na podstawie specyfikacji, czyli w jakim stopniu dana rzecz odpowiada moim potrzebom i oczekiwaniom.
--- Koniec cytatu ---
Co prawda wypowiedzi zaczynają odbiegać od tematu... ale nie do końca się zgodzę, że marka nie ma znaczenia... fakt, że w obecnych czasach każda marka ma swoją flagową linię - i te produkty są najbardziej dopieszczone i rozwinięte a pozostałe linie są okrojone tak, nierzadko żeby celowo podbić prestiż i funkcjonalność/wyposażenie flagwców.
Wcześniej nie miałem doczynienia z Hyundai ale od roku mam i30 FD (2009) i spodziewałem się lepszego wyposażenia w środku w tym roczniku, bo tak naprawdę nie wiele różni się od Lanosa z 1998r... Pospolita Astra H z 2004 ma już więcej modułów i komunikacji po CAN... nie mówiąc o grupie VAG, BMW... i nie chodzi mi teraz, że potrzebuję nie wiadomo jakich bajerów ale chcę podkreślić jak różne marki oferują różne wyposażenie i za co płaci się przy zakupie...
weuek:
No i właśnie wybór opiera się na tym wyposażeniu, jakiego się chce, a nie na marce. Prestiże i inne takie bzdety to dla ludzi niewiedzących czego chcą.
piejar:
Kuba, musisz pamiętać o jednym: w 2008-2009 Hyundai był "marką tanią" choć , rzekomo, lepszą od KIA.
Na fali tej taniości kupiłem i30 z którego jestem bardzo zadowolony. Auto do dziś jeździ w rodzinie i oby tak salej. Ja kupuję auta aby realizować cele. Auta nie są moimi celami więc kupuje najkorzystniejszy w tym momencie stosunek wartości do ceny. Przykładowo wszystkie auta które kupiłem mają manualne klimy - to pewnie daje pojęcie o moim systemie wartości :-)
Nawigacja
[#] Następna strona