Forum > i30 GD

Sprężyny tył

<< < (3/4) > >>

daniello1234:
czekam z niecierpliwością na jakieś informacje w tym temacie. wrażenia przede wszystkim jak się aut prowadzi na tych sprężynach czy nie jest zbyt twardo i jeżeli można wiedzieć napisałeś że jest trochę zabawy . co sprawia trudności na co się przygotować .

kammbel:
Żona zauważyła że jakby było trochę wyższe, bardziej sztywno się jedzie :)
Na jeździe próbnej zauważyłem że nie ma efektu uginania się tyłu przy dynamicznym ruszaniu.
Nie trzaskało jakoś strasznie na nierównościach żeby było na tych sprężynach strasznie twardo.
Zabawa bo lubię się tak bawić ;D największą trudność mogą śruby przysporzyć,  stare,  czasem od nowości nie ruszane. Trzeba uważać łącznik stabilizatora, jeden popsułem bo udarem odkręcić chciałem.
Same sprężyny łatwo się wkłada bo są krótsze.
Odkręcamy amortyzator od wahacza, wahacz od zwrotnicy i ten łącznik stabilizatora. Klucze 19 i 15.
Auto na kobyłkach, pod wahaczem jakiś podnośnik i opuszczamy aż się uwolni sprężyna. Nową trzeba dobrze ułożyć w gumach i gniazdach i zaciągamy i skręcamy :)

daniello1234:
super dzięki za informacje. co do śrub oczywiście racja różnie bywa jedna pójdzie druga nie

kammbel:
Hejka, sprężyny przetestowane. Przy pełnym bagażniku i całej rodzince na pokładzie, auto nieznacznie siadło. Jakieś max 1,5cm. Przy czym nie pływa jest sztywniej, a co do komfortu to nie czuję różnicy.
Polecam, jak ktoś walczy z zbyt "siadającym" i "pływającym" tyłem
Sprężyny Kayaba RA7087
Pozdro! 8)

daniello1234:
fajnie że napisałeś . a jak sprawa wygląda przy jeździe na pusto plus jazda po drodze na której są tak zwane przełamania nierówności i takie jakby łaty placki po łataniu asfaltu jest pogorszenie jakości prowadzenia czy nie widać różnicy

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej