Forum > i30 FD
Hyundai i 30 2010r. Cięgle świecąca kontrolka EPS i brak wspomagania
andygp11:
Witam , niestety namiar od kolegi nie trafiony , zakład nie zajmuje się hyundaiami. Wracam gdyż problem się powtarza . Dzisiaj np . odpaliłem auto ( ostatnio jeździłem 1,5 dnia temu) po odpaleniu EPS zgasł , jednakże przy minimalnym ruchu kierownicą natychmiast zapalał , wspomaganie nie działało. Pojechałem bez wspomagania, gdy wróciłem do auta po 30 min EPS zgasł i wspomaganie działało już dobrze. Ponieważ taki objaw się powtarza mechanik zasugerował wymianę modułu sterowania. Pokazał mi go obok akumulatora w komorze silnika. Spisałem numer i znalazłem identyczny na allegro. w rozmowie ze sprzedającym zasugerował on ,że to moduł komputera silnika, i chyba należałoby zmienić moduł sterowania wspomagania który podobno znajduję się bezpośrednio przy kolumnie kierownicy. Moje pytanie , coby nie narażać się na dodatkowe koszty, czy chodzi tutaj właśnie o ten moduł z komory silnika czy też szukać przy kolumnie i spisać numery. W załączeniu wklejam moduł znaleziony na allegro
robaszek127:
Popatrz najpierw za sterownikiem omego wspomagania przy kierownicy. Mechanik pewnie powiedział tak byś potem do niego znów przyjechał a wtedy on zarobi. Tak na pałę można wymieniać części ale tanie. Chyba, ze po zakupie podmienić na próbę i jak nie poprawi zwrócić w ustawowym zwrocie w 14 dni.
piejar:
To żałuję że nie pomógł. Mnie kiedyś naprawił sterownik airbag za 150 zł (wymiana eeprom wgranie wsadu) za nowy musiałbym dać 2800 bodajże . Z tym sterownikiem w silniku to ostro pojechał mechanik. Dojście do sterownika wspomagania jest upierdliwe ale są filmiki.
malerikula:
Czym, to mechanik ogarniał? może to był jakiś dłubacz jak to kolega Piejar określa. Hyundai jest wredny jeśli chodzi o podłączenie interfejsu, po wymianie kolumny jeżeli są dtc o nieznanym kodzie, to raczej na poziomie sprzęt nie był. zacznij od porzadnej diagnostyki podjedź do kogoś co ma gdsa, gscana, zenita, ostatnio koledze z forum kodowałem kluczyk i przy okazji wyszło że eps mu nie działał bo ktoś coś wymieniał na systemie np kolumne czy pompe abs, a nie była przeprowadzona adaptacja, dtc mial podobne co ty, 1611. Trudno mi cokolwiek doradzić jezeli nie podłącze sprzętu.koledze zaadaptowałem eps, a póżniej jak w sterowniku nie było dtc kodowałem kluczyk jak i pilot, bo w hyundai i kia jest to osobno. Pozdrawiam
andygp11:
Dziękuję za odpowiedź koledze malerikula . Nadal awaria wisi , wreszcie zrobiłem zdjęcie modułu przy kolumnie kierownicy . Łudzę się ,że jeżeli się go wymieni wszystko wróci do normy , jeśli nie to będzie trzeba dalej szukać wyjścia z sytuacji. Na tej naklejce na module jest tyle numerów , że nie wiem po którym z tych numerów szukać modułu , może ktoś podpowie.
Nawigacja