Autor Wątek: Ustawienia komputera pokładowego/samochodu  (Przeczytany 4678 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Domiplus

• HKP
  • **
Ustawienia komputera pokładowego/samochodu
« dnia: 07 Marzec 2023, 10:56:08 »
Witam, mam pytanie jak wejść w ustawienia komputera pokładowego/samochodu w Hyundai ix35, 1.6 benzyna, 2014r. Po wciśnięciu przycisku mode na kierownicy zmieniają się multimedia, radio, CD, USB a na desce rozdzielczej tam gdzie jest trip A, trip B itd nie zmienia się nic a to chyba tam są jakieś ustawienia, no chyba, że w moim egzemplarzu nie ma żadnych ustawień dodatkowych. Pomóżcie proszę. Pozdrawiam

Offline yoda

• Giełda
Odp: Ustawienia komputera pokładowego/samochodu
« Odpowiedź #1 dnia: 07 Marzec 2023, 15:33:03 »
U mnie na desce jest tylko kontrola spalania tryb A,B spalanie bieżące, kilometry jakie można przejechać na danej ilości paliwa,czas jazdy. w moim radiu nie ma żadnych danych z komputera pokładowego.

Offline Domiplus

• HKP
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 07 Marzec 2023, 15:58:02 »
U mnie jest dokładnie tak samo a myślałem, że można zmieniać ustawienia na przykład oświetlenia po zamknięciu samochodu itp.

Offline yoda

• Giełda
« Odpowiedź #3 dnia: 09 Marzec 2023, 19:09:00 »
Można niektóre ustawienia modułu komfortu zmodyfikować ale trzeba użyć złącza serwisowego i odpowiedniego programu na pewno jest ktoś na forum kto się na tym zna ale musisz zadać inne pytanie.

Offline HUIX35

• Giełda
« Odpowiedź #4 dnia: 09 Marzec 2023, 22:07:00 »
Jeżeli chodzi o światła to jeżeli masz ustawione  na manetce Automat to światła będą się zapalać i gasić w zależności od sygnału przesłanego z czujnika który znajduje się na środku kokpitu przy szybie. Ponadto jeżeli jest ciemno po wyjściu z samochodu i zamknięciu go światła palą się jeszcze 15 sekund . Tak samo jest jeżeli zamknięty samochód otworzysz pilotem to włączają się światła na 15 sekund abyś mógł trafić do samochodu.

Offline stryjek998

• Giełda
« Odpowiedź #5 dnia: 14 Marzec 2023, 16:31:11 »
Można to zrobić ale z pozycji odpowiedniego modułu w samochodzie. Ja używam do diagnostyki i modyfikacji polski program Maxiecu . Firma w Gdyni i możesz w Internecie znaleźć filmiki jak to zrobić . Pozdrawiam