Autor Wątek: Jestem nowy, chcę kupić Hyundai'a. Co myślicie o tym ???  (Przeczytany 5743 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

valdii

• Gość
Jestem nowy, chcę kupić Hyundai'a. Co myślicie o tym ???
« Odpowiedź #15 dnia: 27 Październik 2008, 15:59:45 »
Ja bym Ci radził raczej samemu nie próbować . Nie wiadomo w jakim stanie jest sensor i czy cały interes nie odpali nagle w najmniej oczekiwanym momencie. Z poduszkami nie ma żartów - mogą uratować życie ale i zrobić krzywdę . Pozdrawiam.

IgoReCzeK

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 27 Październik 2008, 22:05:18 »
Cytat: "Joshi"
Wystarczy wsadzic na swoje miejsce, podpiac tasme czy kostke i juz?

Witam ponownie. Raczej nie. Poduszki powinny być dobrane pod dany model samochodu, a ściślej mówiąc pod daną wersję oprogramowania komputera ( nie wykluczam możliwości zastosowania poduszek z innych modeli Hyundaia produkowanych w tym roku, ale to już bardziej gdybanie niż sprawdzona wiedza praktyczna ). Druga sprawa, to jeśli już będziesz takowe posiadał, to po podłączeniu trzeba skasować zapamiętane ustawienia w komputerze pokładowym o ich detonacji. Tutaj nie poradzisz już sobie sam ( potrzebny jest skaner i wiedza gdzie poustawiać nowe ustawienia ). Co do sensora to jest on bezwładnościowy i nie sądzę, by się zablokował ( podwiesił ) przy takim uderzeniu jakie widać na fotografiach. Jego stan można sprawdzić poprzez skaner, by się nie okazało, że po podpięciu poduszek i włączeniu zasilania poduszki ulegną natychmiastowej detonacji. ;/ Piszę ogólnikami, bo to są sprawy czysto serwisowe, a ja nie jestem mechanikiem ASO Hyundai'a. ;-) Mam nadzieję, że choć w części naświetliłem problem. Pozdrawiam Igor.

mihu_24

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 28 Październik 2008, 18:29:08 »
Przeżyć - bezcenne!
Zgniecioną kartkę papieru da się wyprostować.Jednak powtórne zgniecenie jest znacznie łatwiejsze,bo przebiega po tych samych "pierwszych" załamaniach.

Joshi

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 24 Grudzień 2008, 10:25:33 »
Jednak się zdecydowałem. Długo szukaliśmy odpowiednich części, ale autko złożone do kupy i prowadzi się jak po szynach. Teraz tylko założyć nowe poduszki, pomalować zderzak i ponownie go założyć i autko będzie OK ;)

Na dniach dodam zdjęcia.

IgoReCzeK

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 25 Grudzień 2008, 22:35:43 »
Cytat: "Joshi"
Jednak się zdecydowałem.

Witam. Niech Ci służy jak najlepiej. Mam cichą nadzieję, że w trakcie eksploatacji nie wyjdą jakieś problemy związane z wypadkiem jakiego doznało Twoje autko. A sama Lantra w tym kolorze wygląda bardzo urokliwie i jako samochód jest dość wygodna. Pozdrawiam Igor.

kml

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 26 Grudzień 2008, 08:45:36 »
Joshi, fajnie, że się udało :) Od siebie dodam tylko tyle żebyś DOKŁADNIE zakonserwował samochód żeby po pierwszej zimie solonej nie wyszła korozja.