Forum > Sonata
Sonata (3) 1998 r Filtr kabinowy i skrzynia automatyczna
fusior:
Witam ! potrzebuje jakichkolwiek informacji na temat tego rzadko spotykanego modelu ;) Ten kto posiada taki samochód proszę o kontakt...
[ Komentarz dodany przez: Jarek: 2008-06-04, 13:03 ]
Może lepiej napisz o co konkretnie chodzi? Edit tytułu
fusior:
1.Gdzie znajduje sie filtr kabinowy :)
2. Czy możliwe jest spalanie 20l gazu 22 35 40 41 43 53 58 59 69 72 73 76 80 83 84 86 92 96 97 98 99 czy cos jest nie tak np. z dolotem albo regulacją gazu ??
3. Gdzie kupić filtr i uszczelke skrzyni automatycznej ? ( i czy dam rade sam to wymienic )
zaznaczam ze pytanie numer jeden najbardziej mnie ciekawi złotego słonia dla tego kto wie gdzie jest to choolerne miejsce może w bagażniku :PPPPP albo na "podsufitce" :)
Bard13:
--- Cytat: "fusior" ---1.Gdzie znajduje sie filtr kabinowy :)
zaznaczam ze pytanie numer jeden najbardziej mnie ciekawi złotego słonia dla tego kto wie gdzie jest to choolerne miejsce może w bagażniku :PPPPP albo na "podsufitce" :)
--- Koniec cytatu ---
Sprawdź za schowkiem na rękawiczki.
Wyjmij go i pewnie tam znajdziesz.
W późniejszych modelach tam są.
Poza tym, podaj troche wiecej o samochodzie.
Np jaki silnik, skrzynia itp.
Wbrew pozorom łatwiej jest doradzać, jak zna sie chociaż silnik
e-gen:
Filtr kabinowy z reguły znajduje się za schowkiem po stronie pasażera.
Niektóre auta były przystosowane do aplikacji filtra kabinowego ale wyjeżdżały z fabryki bez niego.
Były też modele w których producent nie zaprojektował miejsca na taki filtr.
Od 2003 roku Accent, XG, Sonata oraz Santa Fe posiadają dwuczęściowy filtr kabinowy (powierzchnia podobna do jednoczęściowego ale jest w dwóch kawałkach dla łatwiejszego serwisowania).
Filtr powinno wymieniać się nie rzadziej niż raz na rok lub co 20.000 km.
W Accencie 2000-2005 (LC, Verna) dostęp/wymiana filtra kabinowego wygląda miej więcej tak:
Większość filtrów można znaleźć w InterCars , kosztują ok. 50 PLN
Hants:
Ja w swojej '3' - nie mam filtra.
20 litrow gazu??? :shock: Wlacz overdrive :-) W pelni obladowany na autostradzie spala mi jakies 12 litrow gazu i to ze skrzynia manualna. Gaz: BRC 24 sequent.
Zacznij od wymiany filtra powietrza, kabli i swiec. Jesli to nie pomoze - to pedz do gazownika.
Nawigacja
[#] Następna strona