Forum > i30 FD

Stukanie

<< < (3/4) > >>

weuek:
A tylna maska? Też może stukać.

Pofilaktyk:

--- Cytat: bobekos w 01 Luty 2023, 11:56:42 ---Więc to jest szum czy pukanie? Jak szum to można wyciszyć to stosując uszczelkę. Na pukanie nie wiem. Ja mam pukanie w prawej części podszybia i nie mogę tego ustalić od lat. Może zobacz czy zawiasy przedniej maski są dokręcone (luz?).

--- Koniec cytatu ---
Czytaj od początku tematu.Problemy są DWA.
Opisałem to wyżej o co chodzi.Zawiasy oczywiście sprawdzę.Co do szumu to tak jakby to opony,bo teraz jak nie ma mrozu to tak nie szumi.
Kupiłem opony całoroczne,jutro założę i zobaczymy czy jeden problem zniknie.
Stukanie to oddzielny problem i ponawiam pytanie,czy może to być maglownica i jak to zweryfikować ewentualnie?

Pofilaktyk:

--- Cytat: weuek w 01 Luty 2023, 17:07:31 ---A tylna maska? Też może stukać.

--- Koniec cytatu ---

Stukanie jest z przodu na 100% w pobliżu kół

Akustyczny:
Ja bym obstawiał że stukanie, to jednak zużycie łączników stabilizatora.
Nie wiem kiedy wymieniałeś, ale moim zdaniem jeśli ileś tam osób zaglądało (pytanie czy w ogóle mechanicy), twierdzą że luzów nie ma itd, to nie zaszkodzi i tak wymienić oba łączniki. Koszt jest śmieszny, a przekonasz się czy to jednak nie ich wina.
Ja bym tak zrobił, bo inwestycja drobna, a może się okazać że będzie po problemie.

Pofilaktyk:
Może i masz rację,nie duży koszt.Ale to możliwe,że ręką nie wyczuje luzu,jak jest podniesione auto?
Dzisiaj doszedłem,iż się myliłem,bo stuka przednie lewe i tylnie prawe.Tylnie dosyć mocno puka jak najdę na jakąś nierówność.Co może tak z tyłu walić?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej