Forum > i30 PD

Zaparowane światła od wewnątrz

<< < (2/3) > >>

rustin:
mogą parować ale nie muszą. Sam mam full led 2019r. Włożone żel krzemionkowy i z odpowietrzników wywalona "membrana" która nie przepuszczała powietrza i włożony wycinek z filtra węglowego jak do okapów. Po tym zabiegu gdzie wcześniej parowało praktycznie podczas każdego deszczu teraz paruje w 80% i tylko przy baaaaardzo dużej  wilgotności powietrza jak ostatnie dni.

weuek:
W tradycyjnych grzało do wnętrza klosza, stąd parowania nie było (i śnieg/lód się topił). A w nowych odwrotnie, więc klosz zaparowany, a układ zasilania przegrzany. Nowy Wspaniały Świat!

piejar:
Ja Wam powiem że w mojej kijance Proceed jedna lampa paruje a druga nie. Ta parująca obejrzana z każdej strony, podoszczelniana itp i zero efektu. Strach pytać na forach bo zje.ią jak psa  ;D Lampa ma drożne odpowietrzniki itp. Sam nie wiem co. A w i30 którego mam od nowości zero parowania -nigdy. Fakt że i30 zawsze garażowany a cee'd pod chmurką

Zatarra:

--- Cytat: rustin w 24 Styczeń 2023, 14:26:13 ---mogą parować ale nie muszą. Sam mam full led 2019r. Włożone żel krzemionkowy i z odpowietrzników wywalona "membrana" która nie przepuszczała powietrza i włożony wycinek z filtra węglowego jak do okapów. Po tym zabiegu gdzie wcześniej parowało praktycznie podczas każdego deszczu teraz paruje w 80% i tylko przy baaaaardzo dużej  wilgotności powietrza jak ostatnie dni.

--- Koniec cytatu ---
a dzie sa te odpowietrzniki i gdzie te żelki wetkłeś?

piejar:

--- Cytat: piejar w 24 Styczeń 2023, 20:10:35 ---Ja Wam powiem że w mojej kijance Proceed jedna lampa paruje a druga nie. Ta parująca obejrzana z każdej strony, podoszczelniana itp i zero efektu. Strach pytać na forach bo zje.ią jak psa  ;D Lampa ma drożne odpowietrzniki itp. Sam nie wiem co. A w i30 którego mam od nowości zero parowania -nigdy. Fakt że i30 zawsze garażowany a cee'd pod chmurką

--- Koniec cytatu ---
Powiem wam tak: w zaparowanym reflektorze na 100% miałem drożne odpowietrznik bo reflektor wymontowywałem, doszczelnialem itp. Reflektor jest suchy od kiedy zdjalem jeden z dekielkow maskujących żarówkę (H7). Czyli problem jest oczywisty i podstawowy - zbyt duża szczelność reflektora, zbyt mała wymiana powietrza. Teraz reflektor non stop suchy ale narażony na zakurzenie oczywiście . Ale rozwiązanie jest i wszystko od strony praw natury pasuje

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej