Forum > i30 PD

Zaparowane światła od wewnątrz

(1/3) > >>

mag:
Czy ktoś się już spotkał z problemem zaparowanych przednich świateł od wewnątrz w I30 III? Parują mi obydwa światła, na wysokości kierunkowskazów, lampy typ E (wg instrukcji 2018 po 1 lifcie) gdzie patrząc, od strony wewnętrznej lampy są po kolei: kierunkowskaz, drogowe, doświetlanie zakrętów, mijania.

weuek:
Żaden z wyników generowanych przez wyszukiwarkę ci nie odpowiada? Sprawdziłem, jest tego w pieron.

mag:
@weuek odpowiedź godna elektrody co najmniej.
Tak, przeszukałem net, znalazłem jeden wątek bez konkretów na angielskojęzycznym forum o i30 PD (np. bez wskazania typu lampya tych jest co najmniej 6 i bez podanej informacji o stanowisku serwisu mimo zgłoszenia tego do serwisu).
Tak, wiem, że problem jest dosyć powszechny w nowych samochodach, tak wiem, że producenci stosują różne zabezpieczenia (otwory wentylacyjne, pochłaniacze wilgoci), a moje pytanie jest proste, czy ktoś miał taki problem w takim konkretnie samochodzie i ew tym typie lampy, serio nie poprawia mi humoru fakt, że taki problem dotyczy nowych audi czy bmw albo innych modeli hyundaia.

weuek:
Nie trza (całego) "netu" przeszukiwać, bo tu, na tym forum już takie pytania i odpowiedzi były (wyobraź sobie, że jest tu wyszukiwarka). Ja się właśnie z tego forum dowiedziałem, ze lampy mogą parować.

ojojo:

--- Cytat: mag w 18 Styczeń 2023, 07:20:51 ---czy ktoś miał taki problem w takim konkretnie samochodzie i ew tym typie lampy
--- Koniec cytatu ---

Padało, myłeś auto, stałeś nad kałużą, krótkie dystanse itd. zostaw nic nie rób samo odparuje

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej