Forum > Getz
Kompresor klimatyzacji - pytanie
robaszek127:
Wymieniałem ostatni sworzeń bo oczywiście ze 3 lata temu wstawiałem nowe wahacze NTY i prawy już siadł. Fakt jest zabezpieczenie ale by go wycisną i potem nowy wcisną trzeba najlepiej prasą.
U mnie getz też już służy od 2012 i sporo przeszedł ale właśnie blacha słaba, sanki pod silnikiem niedawno się rozsypały a nowe kosztują krocie. Jak to koreaniec nie stanie w drodze. Teraz walczę z łożyskiem w kole bo nowe chyba źle wcisnęliśmy i szumi a chciałem kupić całą zwrotnicę ale mam wersję bez absu i krucho z tym.
AndrzejK.:
U mnie wahacze oryginalne, jeszcze nie ruszane.
Czyli najlepiej z prasą do tego sworznia mówisz.... to i wahacz trzeba demontować.
A ściągaczem do wyciskania sworzni ze zwrotnicy by tego nie wycisnął? Tylko, że nawet jakby się wycisnął to nowy musiałby w miarę luzno wejść żeby można to ręcznie bez prasy wykonać 8)
robaszek127:
Sworznie są okrągłe i nie wiem czy pójdzie ściągaczem. Wahacz trzeba zdemontować inaczej ciężko podejść. Wchodzi z oporem wiec może dało by się jakość młotkiem nabić bo sam dawniej tak nabijałem łożysko przednie ale prasą to chwila. Trzeba po prostu pokombinować i dobrze podkładać coś pod wahacz by to zrobić.
AndrzejK.:
Tak, nie ma co kombinować, wymontuję oba wahacze i spróbuję poprzez tulejki wycisnąć i wcisnąć nowe sworznie z pomocą imadła, a jak się nie uda to rozglądnę się za prasą, bo wtedy to faktycznie chwila. Co prawda uszkodzony mam tylko jeden sworzeń, ale pewnie ten drugi też już szału nie robi, więc wymienię oba i będzie spokój. 8) Przy okazji wymienię też jedną gałkę kierowniczą, bo też kończy swój żywot. :)
robaszek127:
Jak drugi jest dobry to nie wymieniaj. Bo sam sprawdziłem na sobie i lewa strona nie jest tak obciążona. Z drugiej strony zamienniki padają szybciej niż starszy oryginał. Wymieniłem ze 3 lata temu końcówkę kierowniczą chyba orginalną jeszcze na nową kamoke. Ta po 2 latach miala luz jak diabli i spowrotem założyłem fabryczną i jeździ nadal.
Nawigacja
[#] Następna strona