Autor Wątek: [i30] Sterownik centralnego zamka  (Przeczytany 5642 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline i30fan

• HKP
  • **
[i30] Sterownik centralnego zamka
« dnia: 23 Październik 2022, 15:20:29 »
Hej,

czy istnieje możliwość zakupu oryginalnego sterownika zamka z oryginalnym pilotem lub zamiennika sterownika i pilota? Czy ktoś montował coś takiego w swoim samochodzie? Mam centralny zamek, ale tylko do kluczyka. Jak sprawdzić czy mam możliwość w moim samochodzie dołożenia pilota albo nawet i alarmu?

Offline ...kuba...

• Giełda
Odp: [i30] Sterownik centralnego zamka
« Odpowiedź #1 dnia: 23 Październik 2022, 19:12:33 »
czy istnieje możliwość zakupu oryginalnego sterownika zamka z oryginalnym pilotem lub zamiennika sterownika i pilota?
Możliwość zakupu istnieje, z domontowaniem OEM sterownika z pilotem pewnie będzie już gorzej... Moduł zdalnej komunikacji z pilotem Zamka centralnego siedzi w BCM, prościej, taniej chyba będzie zakupić i domontować osobny zdalny sterownik zamka centralnego.

Offline i30fan

• HKP
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 24 Październik 2022, 09:07:17 »
Czyli jak kupię zestaw typu Carprotect BX20 to na 100% będzie działać jak go dobrze podłączę?
Mogę w jakiś sposób sprawdzić czy samochód fabrycznie posiada sterowanie z pilota? Może jest, a sprzedający nie dał pilota, bo np był zepsuty.

Offline ...kuba...

• Giełda
« Odpowiedź #3 dnia: 24 Październik 2022, 12:57:27 »
Mogę w jakiś sposób sprawdzić czy samochód fabrycznie posiada sterowanie z pilota?
Możesz. Zrobisz to pytając o to wyposażenie w Swoim egzemplarzu w ASO Hyundai, albo poprosic kogoś, albo samodzielnie dekodujące VIN otrzymasz listę z oznaczeniami fabrycznego wyposażenia i możesz sprawdzić, czy był pilot fabrycznie - mówię o OEM scyzoryku nie o dokładnym module.
Albo możesz dostać się do BCM, odczytać numery i sprawdzić opis wyposażenia. BCM masz za schowkiem nad popielniczka odkrecasz 2 srobki i wyciągasz z zatrzasków. Kostki do niegp są dostępne ale nie pamiet czy widać cały numer BCM.

Offline i30fan

• HKP
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 26 Październik 2022, 10:03:49 »
Gdzie znajduje się centralny zamek, żeby wpiąć się sterownikiem do instalacji?