Forum > i30 GD

1.6 CRDI dymienie

<< < (2/2)

carsik:
no właśnie o to chodzi, że jeśli jest słabszy na dole niż był to stąd moje podejrzenia że gdzieś jest niewielka nieszczelność. Ale tylko ty możesz to ocenić. Pomoc przez internet jest możliwa tylko taka jak wiarygodny będzie użytkownik auta w swoich zeznaniach.

patrykgt:
Była delikatna nieszczelność przy wężu na turbinie,  temat ogarnięty natomiast dymienie nadal występuje. W sumie moja ostatnia hipoteza to EGR. Po odpalaniu dodatkowo falują delikatnie obroty, a z tego co czytałem może być to właśnie spowodowane poprzez ten zawór więc może też przez to dymic.. innych pomysłów nie.mam

patrykgt:
Aby nie zamykać tematu bez informacji prawdopodobna historia jest następująca: poprzez nieszczelność w dolocie mieszanka była nieprawidłowa i samochód kopcił czego nie było widać z racji że DPF to wyłapywał, następnie uszkodził się zawór EGR który generuje dodatkowe dymienie i mimo usunięcia dziurki to EGR już raczej nie powstanie do żywych. Dzisiaj jadę do mechanika zaslepić to ustrojstwo i mam nadzieję że temat będzie załatwiony. Oczywiście dam znać jak się skończyło.

patrykgt:
EGR zaślepiony i wszystkie bolączki jak ręką odjął, tyle zabawy a wystarczyło zaslepić to ustrojstwo..
Pozdrawiam temat do zamknięcia.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej