Autor Wątek: ISG (system start-stop) nie działa  (Przeczytany 4643 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline marcin21t

• HKP
  • **
ISG (system start-stop) nie działa
« dnia: 07 Lipiec 2022, 18:18:21 »
Witam. Mam pewien problem od kiedy kupiłem auto nie działa system ISG (start-stop) i świeci się żółta kontrolka (zdjęcie w załączniku).

Po odpaleniu auto sprawdza sobie wszystko, brak jakichkolwiek komunikatów, kontrolka od start-stop miga na żółto kilka razy i zapala się na stałe. Auto nie gaśnie przy zatrzymaniu. Wszystkie warunki spełnione.

Próbowałem już podstawić nowy akumulator AGM (mam również nówkę, ale dla pewności). Kupiłem również klme minusową z czujnikiem akumulatora, ale też nie pomogło. Po skanie całego auta (dwoma sprzętami Autel i Launch) w żadnym module nie ma błędu, wszystko jest sprawne.

Ktoś ma pomysł co to może być?

Offline weuek

• Giełda
Odp: ISG (system start-stop) nie działa
« Odpowiedź #1 dnia: 10 Lipiec 2022, 09:52:55 »
Start-stop to idiotyczny przymusowy dodatek do aut, więc tylko cieszyłbym się, że silnik nie gaśnie po zatrzymaniu pojazdu.

W swoim zrobiłbym wszystko, żeby to na stałe wyłączyć (na szczęście nie mam). :-)

Offline marcin21t

• HKP
  • **
Odp: ISG (system start-stop) nie działa
« Odpowiedź #2 dnia: 13 Lipiec 2022, 05:10:16 »
Ja rozumiem, gdyby nie działał i nie świeciła się żółta kontrolka to tylko się cieszyć, ale w razie sprzedaży jak przyjedzie ktoś kto się na tym nie zna to zaraz będzie wytykał, że niesprawne. Dlatego mi zależy ba tym, by kontrolka nie świeciła - system nie musi działać  ;D