Forum > i30 GD
Hyundai i30 1.6crdi błąd P0473
patrykgt:
Niestety ale problem z błędem jest nadal mimo iż czujnik podmieniony, najczęściej wyswietla się pod obciążeniem (np jazda pod górę lub dynamiczniejsza), przewody wydaja się drożne bo próbowałem wydmuchać powietrze i nie ma z tym problemu. Macie jakieś pomysły ?
carsik:
a założyłeś nowy czujnik? Ten kod jest wynikiem usterki elektrycznej i tu musisz szukać. Zasadniczo kolejność postępowania to czujnik, kostka, ping na kablach, ECU.
patrykgt:
Czujnik używany ale problem objawia się identycznie, więc nie sądzę że drugi jest tak samo uszkodzony. Kość ok nie ma z nią problemu. Czy ewentualne wywalenie DPF przy okazji mogłoby tutaj pomoc ? Prawdopodobnie będę chciał zrobić mapę + wywalić ekologię więc mógłbym upiec dwie pieczenie na jednym ogniu.
malerikula:
--- Cytat: carsik w 04 Lipiec 2022, 18:16:07 ---No to chyba odległość podaje, ale pewien nie jestem. Za dużo różnych aut przewalam a do mojego dawno nie zaglądałem bo nie ma potrzeby. Jeśli chodzi o wypalanie to z pewnością wykonałeś najgorszą możliwą rzecz. Wypalanie odbywa się podczas jazdy w okolicach 2500rpm. Więcej to dobijasz jeszcze sadzy do DPF. Nie posługuję się aplikacjami więc nic Ci nie poradzę w tej kwestii, mam profesjonalny tester. Ale już pisałem na forum o tym, że Hyundai jest dość oszczędny jeśli chodzi o podawanie różnych danych. Raczej nic więcej niż widzisz w swojej aplikacji nie zobaczysz. To nie jest kwestia aplikacji tylko tego co jako dane udostępnia soft samochodu.
--- Koniec cytatu ---
Soft samochodu udostępnia dosyć informacji zależy od urządzenia wpinanego do obd. Niczego się nie dowiesz z aplikacji. Potrzebna dobra diagnostyka, jakie wartości pokazuje różnica ciśnień?
patrykgt:
W załączniku parametry z apki ale nie wiem na ile wiarygodne, może jakiś program do polecenia? W vagu nie miwlem problemu z diagnostyka a tutaj widzę ciężko o program jakiś.
Nawigacja
[#] Następna strona