Forum > Zakup Hyundaia

KUPNO - Elantra

<< < (11/23) > >>

pawko:
Dzięki za wyjaśnienie, tak się składa że budowa silnika a szczegolnie elantry nie jest moją mocną stroną. Zwrócę na to uwagę. W sonaci 2.4 też był problem z rozciągającym się łańcuchem tylko chyba tam był rozrządu :?:
A gdyby tak "klekotał" to omijać szeroko łukiem, czy jest szansa to zrobić w rozsądnych pieniądzach? Byłbym wdzięczny za podpowiedź.
Póki co jutro trasa mielec-suwałki i oględziny..A wszyscy znajomi zdziwko, przecież tyle jest w okolicy opli, ww, fordów, itd...A ja tam wole hyundaia..
Pozdr

valdi:

--- Cytuj --- Kilka oglądałem z Niemiec, z niską ceną - podwozie i drzwi KOROZJA!!!
--- Koniec cytatu ---

W mojej zardzewiał wahacz (podstępnie od środka, tak, ze nie było tego widać) i niemal  złamał się przy końcówce. Na szczęście sworzeń go przytrzymał. Od tego czasu na przeglądach zawsze proszę diagnostę, zeby dobrze przejrzał podwozie. Ciekawe, że tylko ten jeden element skorodował.
Coś tam pewnie jednak jest na rzeczy, że Hyundaie z tamtych lat mają problemy z korozją podwozia.

pterodaktyl:
Witam
Nie omijać, tylko "wynegocjować" korzystną cenę :):). Jak trafisz na kumatego mechanika, to zrobi Ci to przy okazji wymiany rozrządu :):), wtedy koszt wymiany będzie w przyzwoitej cenie.
Pozdrawiam

pawko:
Dzięki za podpowiedzi. W końcu KUPIŁEM Elantre :-) Nie była tak idealna jak w ogłoszeniu (norma) ale jest dla mnie do przyjęcia. Wady: malowana tylna klapa, pęknięta osłona nadkola, brak klapki maskującej od wewnątrz tylnej klapy, porysowany (chyba od myjni mech) lakier, słabe wyciszenie tynych nadkoli - słychać opony i zawieszenie. Przegląd ok, podwozie bez ognisk korozji, elektryka działa, silnik pracuje równo..Powinna jeździć.

[ Dodano: 2015-01-26, 12:06 ]
Dodam, że łańcuszka nie słychać...model 2006, xd, rej. 1.07, silnik 2.0 benzyna, cena 13tys.

pterodaktyl:
Witam
Gratuluję zakupu :) i życzę Ci bezawaryjności.
Nawet chyba się domyślam, którą kupiłeś ;). Jeśli chodzi o wycieszenie, to niestety Elantry tak mają :). "Azerbejdżany" się nie postarali w tym względzie
Pozdrawiam

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej