Forum > i30 PD

Parujący Reflektor

<< < (2/3) > >>

weuek:
No to będziesz się z tym odbijał od serwisów prze z te 2,5 roku. Zawsze kupuję używane auta i zawsze są w nich zaniedbania do poprawienia po nic nieruszających właścicielach. A często nie trzeba wiele...

Pomykacz:
Nie do końca mi o to chodzi , ważniejsze dla mnie jest  nie ruszanie tych reflektorów żeby nie utracić gwarancji na ledy z powodu  ruszonych śrub czy innej pierdoły którą zobaczą po moich poczynaniach.Lampy na tyle na ile mogłem już obejrzałem i nie  widzę innego sposobu jak ingerencja w zamocowania  żeby dokładniej je obejrzeć a to już zostawia ślady.

weuek:
Twoja sprawa. Regularne zaparowywanie zostawi trwały ślad od wewnątrz klosza.

Zawsze mnie bawi ta fobia gwarancji, bo człowiek nie korzysta jak ze swojego, tylko jak z czyjegoś. ;-)

Krzysiek321:
Witajcie,
czy demontaż reflektora w I30 z 2018 r. (nie ledy) jest równie prosty co w poniższym linku:
http://hyundaiklub.pl/index.php/topic,15013.msg140438.html#msg140438
czy wymaga demontażu zderzaka ?
Czy znajdę gdzieś analogiczny rysunek ?

Pozdrawiam
Krzysiek

tomilipin:
Pytałem o to mechanika w ASO. Powiedział, że od spodu lampy nie ma żadnej śruby, ale znajdują się tam dwa uchwyty, które kolidują ze zderzakiem, więc do demontażu lampy trzeba zdjąć zderzak. Zobacz używane lampy na allegro, tam na zdjęciach będzie widać spód lampy.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej