Forum > ix35 EL
Duże spalanie
Blue ix35:
Ja bym zaczal od podstaw, filtr powietrza i paliwa a pozniej zastanawial sie dalej ,w moim co prawda 1,7 ale waga auta podobna, bylo 6.6,5 przed wymiana filtrow po wymianie 4,8-5,2 do 6,2 po miescie , filtr paliwa nie wymieniany od nowosci. Pozdro.
yoda:
Jak w wosjsku gardło boli trampki, kasze też trampki co ma ci pomóc wymiana filtrów oczywiście powinny być czyste aby filtrować ale to ma związek z mniejszym zużyciem podzespołóow a nie spalaniem. Ja bym zaczął od diagnostyki komputerowej ale nie u pana Henia a w Hyundaiu właśnie pod tym kontem. Wiem filtr powietrza bardzo ważny itd. Filtr paliwa owszem też ważny po wymianie silnik nieco mocniejszy przez krótki czas i tyle. Bo wymianie filtra powietrza żadnej różnicy i tak możemy wymieniać w kółko.
mesanioslawek20:
Witam. Odnowie temat chociaż troszkę czasu minęło... Mianowicie jeździłem dłuższy czas wszystko ok ale przejeżdżałem koło serwisu i sprawdzili mi na, kompie co się okazało... Brak jakichkolwiek błędów ale filtr dpf nie wypalał się od jakiś 12 tys kilometrów... Poczytałem trochę i zastanawiam się czy może, świecę żarowe nie są zużyte nie spalone ale zużyte... Samochód przy 3stopniach pali słabo obroty falują a jak jest cieplej to bez problemu
Czytałem również że świecę żarowe mają wpływ na spalanie i na, wypalanie się filtra dpf co myślicie? 🤔🤔🤔
Zibi.S68:
Znajomy miał Opla Meriva 1.3 po usunięciu PDF-a bo mu się często zatykał samochód zaczął ok. 1.5 lita mniej palić, może u Ciebie jest podobnie. Nie słuchał, że samochód ciężki bo mój to lekkich nie należy, a jeżdżę nim tzw. pół trasy albo miasto i pali między 7.5 a 8.5 zależy to tylko od mojej fantazji jak mnie poniesie.
Nawigacja