Forum > ix35 EL

Duże spalanie

(1/3) > >>

mesanioslawek20:
Witam. Jestem posiadaczem Hyundai ix35 2.0 crdi 184 km 2012 r. Mam taki problem auto pali mi średnio około 10-11 l diesla sprawdzałem u znajomego co ma taki sam model o tyle że z 2010 r. Jemu pali od 6,5 -8 Czy ktoś może podpowiedzieć dlaczego aż tyle? Dałem do czyszczenia dpf oraz wymieniłem termostat ponieważ temperatura silnika była około 75 stopni... Teraz jest ok. Autko normalnie jeździ nic nie zauważyłem żeby coś, było nie tak co lepsze komputer pokazuje przy średnim spalaniu jakieś 12-13 l więc SPORO zakłamuje żadnych błędów nie pokazuje po podłączeniu do kompa może ktoś z was miał podobny problem z góry dzięki za pomoc  ;) dodam jeszcze że cały czas, miałem włączony tryb eco a kolega doradził żebym to wyłączył bo jemu niby więcej palił na tym trybie...
Ps sory za, błędy zdaniowe oraz ortograficzne  ::)

yoda:
Jak jeździsz pewnie z pod świateł rura ma się limuzynę nie? Zapytaj jak kolega jeżdzi założę się że byś się zdziwił jego delikatną i spokojną jazdą. Tobie pali bo jeździsz ciężkim autem jak samochodem rajdowym po torze.

mesanioslawek20:
No właśnie jest odwrotnie :)
Kolega z tego co mówi to mu  nie żałuję a ja jeżdżę ostrożnie więc tą ewentualność wykluczam :)

weuek:
Nic dziwnego, taki masz styl jazdy i tyle. Ciężki diesel nie pali mało. Może tak "czujesz" auto jak pisanie. :-)

mesanioslawek20:
Myślę że jak ktoś nic mądrego nie ma do powiedzenia to niech się nie, wypowiada pozdro

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej