Autor Wątek: WYMIANA OLEJU  (Przeczytany 7424 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ZYGIniemce

• Giełda
WYMIANA OLEJU
« dnia: 26 Luty 2022, 14:36:59 »
Witam czy ktoś wymieniał sam olej w tym modelu 2014 ,czy da rade wymienić bez kanału na podnośniku ,czy trzeba odkręcić jakąś osłonę czy jest dostęp bezpośrednio do korka?

Offline weuek

• Giełda
Odp: WYMIANA OLEJU
« Odpowiedź #1 dnia: 26 Luty 2022, 23:43:47 »
Stan twojej wiedzy (i doświadczenia) jasno sugeruje, żebyś się za to nie brał.

Offline ZYGIniemce

• Giełda
« Odpowiedź #2 dnia: 27 Luty 2022, 13:04:38 »
Piszę tu żeby ktoś pomógł i podpowiedział a nie żeby ktoś oceniał czy mam wiedzę i doświadczenie czy nie !!! chyba po to jest to forum , więc jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia to nie pisz

Offline Jarek Cieszyn

• Giełda
« Odpowiedź #3 dnia: 27 Luty 2022, 16:02:40 »
Do kolegi WEUEK.

Jestem zarejestrowany na kilku forach o różnej tematyce i celem każdego z tych portali jest to aby osoby mniej doświadczone i takie, które czegoś nie wiedzą mogły zapytać, poradzić się innych, którzy mają wiedzę na dany temat. Tak,  powiem delikatnie "dziwnej" wypowiedzi do kolegi, który zapytał o wymianę oleju jeszcze nigdy nigdzie nie spotkałem i mam nadzieję nie spotkać. Uważam, że administratorzy forum powinni usunąć Cię z grona użytkowników.

Offline ZYGIniemce

• Giełda
« Odpowiedź #4 dnia: 27 Luty 2022, 16:18:40 »
Dokładnie kolego ,po to jest to forum żeby pytać i wtedy mniej więcej będę wiedział czy mogę robić to samemu czy u mechanika i skąd może wiedzieć jakie mam doświadczenie ,np klocki i tarcze wymieniłem sam ,łączniki stabilizatora, gumy drążka , dołożyłem tempomat i automatyczne światła ,więc coś tam umie 😏

Offline weuek

• Giełda
« Odpowiedź #5 dnia: 02 Marzec 2022, 23:05:13 »
więc coś tam umie 😏
Opinie opiniami (np. kogo wykluczyć), a fakty faktami ("umie" to trzecia osoba, a nie pierwsza).

A pytanie jest zbędne, bo dotyczy procedury, która jest niemal identyczna we wszystkich pojazdach, więc nie potrzeba wcale pytać o konkretny model tu na forum.

Czy jest dostęp do korka to się sprawdza w instrukcji serwisowej albo w publikacjach typu Haynes. Lepiej im wierzyć niż forumowiczom (kiedyś niepotrzebnie skreśliłem auto z listy kandydatów do zakupu, bo od forumowiczów uzyskałem nieprawdziwą informację i i jej nie zweryfikowałem).
« Ostatnia zmiana: 02 Marzec 2022, 23:08:12 przez weuek »

Offline TomekZet

• Giełda
« Odpowiedź #6 dnia: 04 Marzec 2022, 18:26:26 »
Błędy językowe mogą się każdemu zdarzyć, a to nie jest forum o języku polskim aby na każdym kroku je wytykać (a to jak czytam te forum duża cześć Twoich wypowiedzi, którymi chyba chcesz sobie statystki nabijać).
Stan twojej wiedzy (i doświadczenia) jasno sugeruje, żebyś się za to nie brał.
Ocena wiedzy i umiejętności raczej też nie wchodzi w zakres forum, a tym bardziej Twoich kompetencji.
Jeśli uważasz, że nie należy wierzyć forumowiczom to chyba powinieneś faktycznie przestać się udzielać bo w ten sposób wypowiadasz się też o sobie i swoich wpisach tutaj.

Offline weuek

• Giełda
« Odpowiedź #7 dnia: 04 Marzec 2022, 22:12:10 »
Nie "filozuj", jeno zamiast czekać na gotowe, to bierz się za samodzielne szukanie informacji, bo jej jest więcej niż możesz przyswoić.

Offline Jarek Cieszyn

• Giełda
« Odpowiedź #8 dnia: 04 Marzec 2022, 22:23:38 »
Kolego Weuek, a możesz wyjaśnić o co Ci chodziło jak napisałeś "informację i i jej nie zweryfikowałem", jakoś to chyba niezbyt gramatycznie wyszło?...

Offline weuek

• Giełda
« Odpowiedź #9 dnia: 06 Marzec 2022, 01:35:02 »
Jarku, nie sil się na dyskusje o języku, boś w tej dziedzinie amator. Udowadniasz to w każdym kolejnym poście. ;-)

Offline Jarek Cieszyn

• Giełda
« Odpowiedź #10 dnia: 08 Marzec 2022, 19:14:02 »
Chciałbym być taki mądry jak Ty, na wszystkim się znasz, wszystko wiesz, masz patent do pouczania wszystkich, no, no, nic tylko pozazdrościć.

Offline weuek

• Giełda
« Odpowiedź #11 dnia: 08 Marzec 2022, 22:13:19 »
Znalazłeś już sam jakąś instrukcję serwisową czy na gotowe jednak czekasz?

PS Wyszukiwarka nawet z błędami powinna zrozumieć... ;-)

Offline ZYGIniemce

• Giełda
« Odpowiedź #12 dnia: 09 Marzec 2022, 16:57:08 »
Czekam może coś poradzisz mądrego skoro tak wszystko wiesz.

Offline weuek

• Giełda
« Odpowiedź #13 dnia: 09 Marzec 2022, 20:44:50 »
Na moje szczęście nie byłem w gimnazjum, więc sam sobie umiem wyszukać potrzebne mi informacje. I nie czekam na gotowe. :-)

Offline wydminianin

• Giełda
« Odpowiedź #14 dnia: 09 Marzec 2022, 21:39:28 »
« Ostatnia zmiana: 09 Marzec 2022, 21:42:55 przez wydminianin »