Forum > Tucson JM
[Tucson] Ile palą Wasze Tucsony benzyna, LPG
Stachhu:
Swoją drogą ktoś ma doświadczenia z gazem w dieslu? Czytając informacje w necie same superlatywy. Podobno gaz powoduje lepsze spalanie mieszanki dzięki czemu nic nie osadza się w DPFie, mieszanka na zasadzie 80% ON i 20% LPG zwiększa moc i moment silnika znacząco po nawet o 10-15 % i powoduje oszczędności na paliwie rzedu 20%
Ciekawe rzeczy się czyta tutaj: http://www.ac.com.pl/pl/produkt/386/stag-diesel
Ktoś z was coś próbował?
Mirek:
Autko na gazie przetestowane - jest super - jestem pozytywnie zaskoczony - nie ma żadnej różnicy w jeździe czy to na gazie czy benzynie.
Zużycie gazu w granicach 10,5 do 12 litrów na 100 kilometrów - nie przekraczałem 120km/h.
No i mój portfel też jest zadowolony :-D
marekbednarz:
witam,
zamierzam kupić Tucsona, 2007-2008r, z gazem i mam pytanie praktyczne - ile w praktyce powinien on palić w dużym mieście/Krakowie ? jeździe ktoś takim po krakowie ?
i ile w trasach, przy spokojnej jeździe powiedzmy 90-110 km ?
jak jest ewentualnie prędkość aby jak najmniej palił ?
z góry dziękuję za odpowiedzi
ps: czy komputer pokładowy ich takżę wskazuje średnie zużycie paliwa i ile można jeszcze na baku przejechać czy tylko ile się przejechało w ogóle/od skasowania ?
Violetta:
Swojego Tucsona mam od końca września i na tej podstawie mogę powiedzieć że mój smok 🐲 pali na 100km w mieście (Warszawa) blisko 14 litrów a w trasie max 140 km około 11-12 litrów. Ale po zakupie nie był na regulacji gazu , może by dało się zejść poniżej tego spalania. Jeśli chodzi o kompa to ma to wszystko o co pytasz, ale raczej dla gazowców to nie ma zastosowania bo wskazuje zużycie bp
marekbednarz:
to skąd się wie jakie jest spalanie gazu ? tak mniej więcej/na oko ;) ? bo zawsze część to samochód jedzie na benzynie...
Nawigacja
[#] Następna strona