Forum > Tucson JM
[Tucson] Ile palą Wasze Tucsony benzyna, LPG
Robert85:
Witam.
Pisałem ostatnio że moje spalanie wynosi 9,4 l/100 km po dystansie 3000 km .
Przejechałem kolejne 6000 km i spalanie mam 9,5 l/100 km .
Jazda po śląsku. Mam 2.0 benz, bez gazu !!! napęd 2wd.
[ Dodano: 2016-07-26, 12:35 ]
I nie biorę tych danych z kompa tylko z tankowań i przejechanych km.
Teraz wiem ze przy jeździe po aglomeracji śląskiej z prędkością do 120km spalanie mam 9,5 l . dodam że w okresie letnim oczywiście. przestaję już robić te pomiary.
Ps. jazda po autostradach z prędkością 140-160 12,5 l .
Uważam że takie spalanie jest do przyjęcia i nie będę zakładał gazu.
Arni71:
Nawiązując do mojego problemu, po wymianie wtrysków LPG - falowanie ustało.
Przejechałem od zakupu ponad 3600km, spalanie wychodzi mi różnie, na wakacjach , trasy ok 15-20km pomiędzy wioskami, prędkość max 80-90km/h spalanie LPG 10,5l/100km, w drodze powrotnej - autostrada prędkość 135-140km/h średnie spalanie -14,5l/100km.
Ogólnie po przejechaniu tych 3600km - średnie spalanie gazu mam na poziomie 12,8l/100.
Spalanie liczone matematycznie - tankowanie/przebieg (aplikacja w telefonie mi to liczy :) )
Zobaczę jeszcze jak sprawa będzie wyglądać teraz po zmianie wtrysków, już czuję różnicę w jeździe, nie szarpie podczas przyspieszania. płynnie przyspiesza :)
Mam jeszcze przy okazji pytanie, może ktoś mi odpowie - jak wygląda temat zmiennych faz rozrządu w silniku G4GC?? przy jakich obrotach silnik jest jeszcze "ekonomiczny" a kiedy już żre paliwo, nie chodzi mi o konkretną liczbę, w jakich granicach obrotów utrzymać silnik żeby nie palił mi 14-15l LPG
bart:
niby oszczędny :-)
lopez105:
witam. pisałem już o spalaniu to się nie będę powtarzał ale podzielę się nowym doświadczeniem. Spalanie przy wykorzystaniu Tucsona do rozwożenia pizzy w niewielkim mieście to 18 l
kosmos2011:
Walduso temat zużycia oleju napędowego tutaj http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=845&highlight=pal%B1
Nawigacja
[#] Następna strona