Forum > Tucson JM

[Tucson] Ile palą Wasze Tucsony benzyna, LPG

<< < (23/25) > >>

czaperek:
Arni proponuje wymienić przewody wysokiego napięcia oraz świece ( być może wymieniałeś je niedawno, nie ma wtedy takiej potrzeby).  Silniki z instalacją gazową są dużo bardziej "czułe" na punkcie niedoskonałości elementów układu zapłonowego i to również może być powodem "pływania" obrotów, choć nie koniecznie.

Arni71:
Zgodnie z książką serwisową świece i kable są wymienione jakieś 4 tyś km temu w kwietniu tego roku, nie zmienia to faktu że i tak chciałem je sprawdzić przed odwiedzinami u gazownika.
Dzisiaj mam trochę czasu popołudniu to się pobawię

[ Dodano: 2016-07-04, 20:02 ]
Ktoś chyba Niemca wkręcił z tymi świecami i kablami, wpis jest ale pewnie tylko sprawdzenie -są na miejscu to są i shluss
Sprawdziłem je i nie wyglądają jakby miały przebieg 4 tyś :(
Gazownik jakby je zobaczył to nawet nie podjął by się regulacji sterownika.
Najlepsze jest to że pozostałe wpisane elementy jako wymienione, faktycznie są nowe

czaperek:
c'est la vie

Arni71:
Świece i kable wymienione - efekt - falowanie zostało ale jest płynniejsze, bez szarpnięć które były wcześniej, na dobrą sprawę to obecnie falowanie jest widoczne na obrotomierzu, wcześniej to aż nadwoziem szarpało

rapley:
Witam.
Posiadam hyundaia trajet i chciałem napisać że spalił dzisiaj po dokładnych tankowaniach 9.6 litra gazu na 100 km.
Trasa z Olsztyna do Warszawy i przez całą Warszawę na lotnisko i z powrotem, średnia 110km/godzinę
 plus wyprzedzanie 120 , 130.
Uważam to za całkiem mocno przyzwoity wynik jak na auto ważące 1800kg.
Instalacja świeżo montowana brc 32.
Pozdrawiam. :-)  :-)  :lol:  :lol:

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej