Forum > Santa Fe (2006-

Kontrola i regulacja zaworów Santa Fe CM 2.7 G6EAG

<< < (2/4) > >>

Anazar:
to samo jest z wpisami do instrukcji konkretnego oleju, konkretnego producenta, a to tylko zależy od umowy z producentami płynów w czasie tworzenia takiej instrukcji.
np.: Kupiłem kiedyś motocykl Yamaha i było tam napisane aby lać olej ARAL.

Santek01:
To poczekajmy na odpowiedź innego użytkownika, tyle ile wiem napisałem.

Anazar:
Nie ma nic o tym w internecie, STĄD MOJE PYTANIE NA FORUM. Też mam dostęp do internetu  ;D

Anazar:
W tym przypadku pomału potwierdza się moje przypuszczenie, że ta cała regulacja to „CHOCHLIK DRUKARSKI” z instrukcji, powtarzany przez użytkowników internetu i sprzedawców  ;D oraz nawet mechaników. Wszyscy „oni” REGULOWALI zawory  ;D z podkreśleniem słowa REGULOWALI  8) ;D

Wygląda na to, że znajdę tam szklanki z hydraulicznymi popychaczami wewnątrz  8)

wentyl1@onet.eu:
W instrukcji pisze, że jest kompensator automatyczny, na rozgrzanym silniku.
W instrukcji serwisowej są zwykłe szklani bez regulatora. Temat męczył mi głowę po zakupie i czytając fora amerykanskie doczytałem tylko, że nikt tego nie robi jak się nic nie dzieje bo koszt jest wysoki. Znalazłem tylko jeden wpis o posypaniu się silnika przy 670 tyś. kilometrów.
Pewnie gdym miał pewnego mechanika, który by to zrobił bez zamartwiania się czyl po wszystki auto będzie w lepszej kondycji niż przed to bym luz miał sprawdzony.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej