Autor Wątek: [Accent X3] Podniesienie tyłu co wy na to ?  (Przeczytany 16766 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

lukaszl86ldz

• Gość
[Accent X3] Podniesienie tyłu co wy na to ?
« dnia: 24 Kwiecień 2012, 22:08:37 »
W moim przypadku tył wydaje się dość nisko , w ogóle jak patrze na samochody z japońskie i koreańskie to większość z nich ma większy prześwit z przodu niż z tyłu , chciałbym u mnie tył był minimalnie wyżej niż przód albo chociaż równo ...

co mogę zrobić , albo co wy o tym myślicie w święta jak jechałem do pracy z tyłu siedziały 3 osoby na stacji wyglądało to nie za ładnie i nie ciekawie bo tył poszedł jeszcze niżej ...

Offline skali

• Giełda
    • http://www.facebook.com/profile.php?id=100001998647968
« Odpowiedź #1 dnia: 25 Kwiecień 2012, 05:02:46 »
Włóż gumy w sprężyny. Założyłem to do Lantry i powiem Ci że nawet lepiej sie prowadziła w zakrętach, napewno nie bujało, jak siadło kilka osób z tyłu to było optymalnie ;)
Koszt nie duży, a zawsze coś da  :-P

skyline

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 25 Kwiecień 2012, 18:37:19 »
U mnie w accencie jest tak samo, tyl wydaje sie nizej niz przod, i rowniez nie podoba mi sie to, ale coz...ten typ tak ma :-/

Mozna by wlozyc nizsze sportowe zawieszenie ale jego koszt moglby przewyzszyc wartosc samochodu  :mrgreen: pozatym ciezko cos takiego znalezc do accenta (na allegro czasem widuje sportowe sprezyny ale nigdy nie widzialem amortyzatorow)

Mozna rowniez wsadzic te gumy, ale slyszalem, ze od nich ponoc strasznie amorki dostaja po d**ie i szybko koncza swoj zywot no ale tylko tak slyszalem w rzeczywistosci to nie wiem :roll:

Jak wsadzisz te sprezyny to daj znac jak sie sprawuja.

A tak pozatym to niech ktos da linka do gum pod sprezyny do accenta i jak sie je montuje? :-P

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #3 dnia: 25 Kwiecień 2012, 18:45:31 »

tomek27

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 25 Kwiecień 2012, 19:27:06 »
Cytat: "skyline"
(na allegro czasem widuje sportowe sprezyny ale nigdy nie widzialem amortyzatorow)

Jeżeli obniżysz do 40mm to nie trzeba zmieniać amortyzatorów.
Proponuje wsadzić nowe oryginalne sprężyny bo nowe accenty na pewno nie siedziały z tyłu.

http://www.chcekupicauto.pl/hyundai-accent-15-91km-1995-21742/

lukaszl86ldz

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 25 Kwiecień 2012, 19:50:22 »
Jak wsadzisz te sprezyny to daj znac jak sie sprawuja.

na taki wydatek chyba mnie nawet nie stać

co do gum mógł bym się zastanowić , ale różne opinie słyszałem na ich temat złe i lepsze

Cytat: "tomek27"
bo nowe accenty na pewno nie siedziały z tyłu.

http://www.chcekupicauto....1km-1995-21742/

ale nawet na tej focie widać iż przód ma większy prześwit między kołem a nadkolem niż tył ...

kolejna sprawa myślę czy to nie są padnięte amory gdy jadę równą jak stół drogą tył lekko jak by podskakiwał daje się odczuć z przodu jak by szedł góra doł góra dół w dośc szybkim tempie i minimalnie co wy na to ?

edit : Gdy z tyłu usiądą dwie osoby nie odczuwam tego

Myślę , by pojechać zdiagnozować zawieszenie no i jeszcze mam stuki przy prawym kole ale to chyba jakaś guma

tomek27

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 25 Kwiecień 2012, 21:45:32 »
Cytat: "lukaszl86ldz"
przód ma większy prześwit między kołem a nadkolem niż tył ...

Myślałem, że chodzi Ci o różnice w odległości od progu do gleby. Jeśli chcesz mieć równo to albo sprężyny -30 na przód albo gumy na tył. Jeśli założysz gumy to osobiście sprawdzisz, którzy mówili prawdę.

Cytat: "lukaszl86ldz"
gdy jadę równą jak stół drogą

Mówisz tu o polskich drogach ;-) wiec nie są jak stół.  Jadąc dość nową obwodnicą mojego miasta moja lalunia zachowuje się tak samo. Więc nie koniecznie są to amortyzatory. Ja mam 4 nowe.

lukaszl86ldz

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 25 Kwiecień 2012, 22:37:24 »
albo gumy na tył. Jeśli założysz gumy to osobiście sprawdzisz, którzy mówili prawdę.
jak się przez nie coś nie posypie to raz a dwa obniżenie przodu nie wchodzi w grę jeśli chodzi o łódzkie krawężniki wolę nie ryzykować :)

Mówisz tu o polskich drogach  wiec nie są jak stół.

chodzi mi o takie co nie mają dziury na dziurze

marnow249

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 30 Kwiecień 2012, 12:20:55 »
nie dawno kupiłem hunde i gdy spojrzałem pod spód to sie załamałem. Poprzednik włożył jedną sportową sprężynę ( pewnie pękła ) a druga i tak była pęknięta. Mechanior ze szrotu przywiózł 2 rodzaje i wybraliśmy dłuższe sprężynki. Tył podniósł się o ok. 4 cm. i hultaj nabrał sportowego wyglądu chociaż sedan. Amory też wymieniłem bo za mocno lotał na boki. Polecam zmianę, żeby tył podnieść.

skyline

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 30 Kwiecień 2012, 12:26:45 »
Dajcie linka na te gumy to kupie i przetestuje  :mrgreen:
na allegro jest tego pelno ale do opli i innych golfow...do accenta nie znalazlem :-|

[ Dodano: 2012-05-22, 19:53 ]
znalazlem sprezyny obnizajace - 40 mm do accenta, ale komplet (tyl i przod) kosztuje 500 zl - to dla mnie za drogo, ale gdybym kupil tylko na przod, a na tyle zostawil seryjne to daloby jakis efekt wizualny?, i najwazniejsze jak wygladalaby sprawa bezpieczenstwa?

KISIEL2000

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 22 Lipiec 2013, 09:49:27 »
Dajcie linka na te gumy to kupie i przetestuje  
na allegro jest tego pelno ale do opli i innych golfow...do accenta nie znalazlem  

Załozyłeś gumy?
Jak Ci sie sprawują?
Jak wygląda auto?

pepe7384

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 12 Kwiecień 2015, 13:57:31 »
Witam.
Ja do swojego LC 2000 rok założyłem sprężyny od Hyundaia Matrixa pasują idealnie średnicą ale są grubsze i trochę wyższe i Accent podniósł się do góry trochę.
Ale do X3 to raczej nie będą pasowały warto poszukać podobnych od innego auta.
Pozdrawiam.

werni

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 14 Kwiecień 2015, 12:32:29 »
W tamtym roku do swojego LC kupiłem oryginalne amorki po około 100 zł. Do tego sprężyny Monroe, które miały większą średnice sprężyny o ok 0.5 mm i były wyższe o około 25 mm od reszty. Biorąc pod uwagę stan poprzednich sprężyn i amortyzatorów auto podniosło się o jakieś 4-5 cm i zrobiło sztywniejsze.
Za dwie sprężyny dałem chyba 210 zł.