Autor Wątek: Tuleje gumy drążka stabilizatora  (Przeczytany 4375 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ZYGIniemce

• Giełda
Tuleje gumy drążka stabilizatora
« dnia: 22 Wrzesień 2021, 16:31:54 »
Witam czy ktoś może wymieniał te gumy tuleje drążka stabilizatora przedniego i podpowie jak się do tego najlepiej zabrać, wymiana nie jest zbyt skomplikowana , trzeba odkręcić 2 śruby no i tutaj jest kłopot ,z tego co patrzyłem do do jednej jest w miarę dostęp,chociaż też nie za specjalny to nie wiem jak zabrać się do drugiej, niestety nie mam kanału

Offline ZYGIniemce

• Giełda
Odp: Tuleje gumy drążka stabilizatora
« Odpowiedź #1 dnia: 24 Wrzesień 2021, 20:03:12 »
Próbowałem dzisiaj trochę walczyć ,jedna śrubę odkręciłem ,ale ej drugiej niestety nie dałem rady, dostęp bardzo słaby od spodu też nie bardzo ,nie wiem jak się zabrać do tego , kluczem nie ma bardzo podejścia a żeby wykonać jakiś ruch tym bardziej ,nie wiem kto to tak  wymyślił, może ktoś już sam wymieniał i może ma jakiś sposób

Offline maniek87

• phpBB HKP
« Odpowiedź #2 dnia: 25 Wrzesień 2021, 00:01:47 »
Według instrukcji trzeba ściągać "sanki". Może wystarczy je tylko lekko opuścić, a nie całkowicie demontować?

Offline ZYGIniemce

• Giełda
« Odpowiedź #3 dnia: 27 Wrzesień 2021, 14:18:51 »
A ktoś może wie jak to zrobić i żeby się nie narobić ,bo niby 2 śruby tylko ale taki dostęp że masakra ,lub może ma jakąś instrukcje

Offline maniek87

• phpBB HKP
« Odpowiedź #4 dnia: 27 Wrzesień 2021, 22:07:02 »
w poprzednim moim poście zamieściłem instrukcje serwisową, raczej innej nie znajdziesz. Ja bym próbował lekko opuścić sanki bez rozpinania zawieszenia, a jedynie odpinając przekładnie kierowniczą. możliwe, że wtedy  będziesz miał już lepszy dostęp dp tych śrub. Nie wymieniałem jeszcze u siebie tych gum i nie wiem czy kiedyś będę to robił, ale z innych aut wiem, że nie zawsze da się iść na skróty.