Forum > Getz

[Getz TB] Stuki podczas szybkiego ruszania kierownicą prawo/

(1/3) > >>

forf:
Witam po raz pierwszy na forum:)

Podczas postoju, bawiąc się kierownica na włączonym silniku, napotkałem stukanie przy energicznym ruszaniu kierownica w lewo, w prawo.. głuche ale dość donośne. Nie sprawdzałem tego na wyłączonym.  Ponadto zauważyłem jeszcze lekkie drgania kierownicy przy prędkościach 120-140, wszystkie ciężarki są, bulw na oponach żadnych, tarcze hamulcowe prawdopodobnie bez deformacji.
Dodam że Pierdek nie ma sporego przebiegu, więcej stoi jak jeździ;) ok 11k km :D jednak ostatnio daje mu trochę w kość coby czuł że "żyje" ;)

Jakieś sugestie/podpowiedzi ?

Kurako:
najwidoczniej jakieś gumy poszły, końcówka drążka...
a co do drgań, wydaje mi się że przy takich prędkościach drgania nie są niczym dziwnym :P

Zbyszek:
Co do stuków- trzeba zdiagnozować gdzie występuje luz. Może to być np. końcówka drążka kierowniczego. Co do drgań warto sprawdzić koło na wyważarce. Może to być równie dobrze skrzywiona felga.

NieAmator:
albo piasta mówi bye bye

Złośnik:
Albo magiel. U mnie też to występuje lecz jestem jeszcze przed wymianą zawieszenia. Ale jeśli nie końcówki ani same drążki to magiel na bank. Po prostu zrobił się lekki luz na tulejach lub na listwie i albo regeneracja ale do tego jeszcze daleko albo nowy magiel.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej