Cześć,
miałem ten sam problem, nie wiem do końca co było przyczyną ale po przejściu poniższych kroków u mnie przycisk działa jak wcześniej.
Na wszelki wypadek wszystko robiłem na odpiętym akumulatorze.
1. Demontujemy poduszkę kierownicy/klakson - odblokowujemy 3 blokady cienkim śrubokrętem krzyżakowym - prawa, lewa, dół kierownicy, tak jak na tym filmiku znalezionym na YT -
od 0:25 do 1:40
2. Odpinamy kostki przycisków kierownicy i odkręcamy 7 czarnych wkrętów (prawa, lewa strona, dół kierownicy - otwory z tyłu kierownicy) - śrubokręt krzyżakowy, po odkręceniu wyciągamy z kierownicy całą środkową część z przyciskami.
3. Z tyłu ego elementu będą widoczne "pozłacane" wkręty do demontażu przycisków "DISP" i "TRIP" odkręcamy je i wyciągamy przycisk

4. Delikatnie cienkim płaskim śrubokretem podważamy obudowę i dostajemy się do wnętrza przycisku.

ja poprawilem białe gumki na przyciskach (niewidoczne na zdjeciu), oczyściłem wszystko i delikatnie wpryskałem na przyski kontakt spray - tak, żeby dostał się pomiędzy górną a dolną ich część, do tego kontakt spray na wtyczkę i gniazdo

Po złożeniu wszytstkiego przycisk działa jak nowy (przynajmniej na chwilę obecną

)