Forum > Santa Fe SM

[Santa Fe SM] Brzęczek od świateł - nie działa

<< < (2/6) > >>

volcan:

--- Cytat: "jaclwapl" --- Aż dziwne, że nie ma czegoś takiego ale cóż... Santek ciągle mnie zaskakuje.

--- Koniec cytatu ---

Ale po co Ci sygnalizacja włączonych świateł, jeżeli po wyłączeniu zapłonu gasną światła mijania a po otwarciu drzwi to samo dzieje się ze światłami pozycyjnymi?

mafiok:
ale pozostaje podświetlenie deski

jaclwapl:
Po prostu nie zauważyłem, że światła gasną (jak się jeździ w dzień to można nie zauważyć). Nawet nie sprawdzałem bo to rozwiązanie jest dla mnie zaskakujące (to mogli tylko skośnoocy wymyślić). Po prostu miałem włączone światła i wyłączyłem silnik i otworzyłem drzwi i nie "brzęczało"(w innych zawsze brzęczy) a wiedziałem, że światła mam zapalone (bo miałem przekręcony włącznik). Kto normalny w takiej sytuacji poszedłby na przód auta sprawdzić czy rzeczywiście się świecą? :-D

Arni71:

--- Cytat: "mafiok" ---ale pozostaje podświetlenie deski
--- Koniec cytatu ---

podświetlenie deski też gaśnie razem z postojowymi ale tylko  w wypadku gdy zachowasz kolejność - wyciągnięcie kluczyka ze stacyjki potem otwarcie drzwi kierowcy, w każdej innej konfiguracji postojowe i podświetlenie deski świeci - wiem to z własnego doświadczenia :) w słoneczny dzień grzebałem w Santku no i radia słuchałem - idąc do domu nie zachowałem w/w kolejności i do wieczora świeciły się postojowe :) dobrze że aku mam 100Ah to dał radę :)

mafiok:
Muszę to sprawdzić.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej