Forum > Santa Fe SM

[Santa Fe SM] Brzęczek od świateł - nie działa

<< < (3/6) > >>

Waldemar:
Potwierdzam co napisał Arni

volcan:

--- Cytat: "Arni71" ---
podświetlenie deski też gaśnie razem z postojowymi ale tylko  w wypadku gdy zachowasz kolejność - wyciągnięcie kluczyka ze stacyjki potem otwarcie drzwi kierowcy, w każdej innej konfiguracji postojowe i podświetlenie deski świeci
--- Koniec cytatu ---

Dziwne - u mnie nigdy nie zostały światła włączone. Jeżeli najpierw wyciągnę kluczyk, potem otworzę drzwi światła pozycyjne gasną po otwarciu drzwi (wtedy też odcinane jest zasilanie szyb elektrycznych - jeżeli nie otworzy się drzwi, jest podtrzymywane kilkanaście sekund). Jeżeli najpierw otworzę drzwi a potem wyciągnę kluczyk światła gasną wraz z wyciągnięciem kluczyka.

Jedyne co - jeżeli się np. otworzy drzwi pasażera, coś pogrzebie z kluczykiem w stacyjce i po wyciągnięciu kluczyka nie otworzy drzwi kierowcy - owszem - światła zostają włączone - ale to efekt braku spełnienia warunku koniecznego zgaszenia świateł - tj. otwarcia drzwi kierowcy.

Arni71:
Może nie wszystkie mają jednakowo, jak pisałem wyżej, ja już zostawiłem Santka na postojowych a operowałem tylko drzwiami kierowcy :)

motaMK:
witam
ja u siebie próbowałem wszystkich konfiguracjii jak bym nie robił
to światła zawsze zostają włączone :(
czyżby nie każdy hultaj tak miał?!
czy niektóre modele tak mają czy poprostu coś mam zepsutego?!
pozdro

volcan:

--- Cytat: "motaMK" ---
czyżby nie każdy hultaj tak miał?!

--- Koniec cytatu ---

Całkiem możliwe. Jaką masz wersję wyposażenia? Chyba dość niską, jeżeli to najmniejsza benzyna i 2WD?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej