Autor Wątek: [ix35 EL] Jest jakieś rozwiązanie przerywającego radia z nie  (Przeczytany 17676 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

k3nio

• Gość
[ix35 EL] Jest jakieś rozwiązanie przerywającego radia z nie
« dnia: 23 Kwiecień 2012, 12:16:17 »
Tak jak w temacie;)
Już około roku eksploatuje ixa i w końcu coś z tym radiem trzeba zrobić...
Rozwiązał już ktoś ten problem?
Jeszcze jeden szczegół... odłączone przednie wyjścia i dodane 2 gniazda USB w schowku. Czy ktoś to też jakoś załatwił?

Offline Timon

• Giełda
[ix35 EL] Jest jakieś rozwiązanie przerywającego radia z niefabryczną NAVI?
« Odpowiedź #1 dnia: 23 Kwiecień 2012, 13:16:33 »
A tak z ciekawości dlaczego dałeś to sobie odłączyć? Jak oni to wyjaśnili? Niefabryczne radio nie miało wtyczki na wejście audio i nie mieli tego jak podłączyć czy co?

Radio się wyłącza czy gubi sygnał?

k3nio

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 23 Kwiecień 2012, 14:44:43 »
Radio przerywa chyba tracąc sygnał.

Offline Zibi

• Giełda
« Odpowiedź #3 dnia: 23 Kwiecień 2012, 20:02:33 »
zapodaj typ tego czegoś, aby ustrzec innych posiadaczy ixów.

Offline Timon

• Giełda
« Odpowiedź #4 dnia: 23 Kwiecień 2012, 20:06:58 »
Jeśli się nie da to pewnie nie miało wejścia audio z tyłu do którego mogliby podłączyć tą wtyczkę ze schowka. Powinni jednak poinformować Cię o tym zanim zamówiłeś i zapłaciłeś..

Obstawiałbym coś z anteną jeżeli jedynie gubi sygnał. Porównywałeś to do innego ix35? Do fabrycznego radia? Może to radio potrzebuje lepszej anteny albo antena jest źle podłączona i czasem przerywa.

To tylko moje przemyślenia, poczekaj na ludzi z większą wiedzą  ;-)

Łukasz

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 23 Kwiecień 2012, 20:25:06 »
k3nio, bardzo mało szczegółów podałeś. Przerywa tylko przy odtwarzaniu radia czy również przy odtwarzaniu z płyty czy pendrive'`a/karty (jeżeli są sloty na takie nośniki)?

firefighter1

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 24 Kwiecień 2012, 15:48:47 »
K3nio- ja mam niefbryczne i: firma Roadrover z ul.Gajdy w Wawie montowała mój sprzęt, mam dwa USB w schowku plus wejście na urządzenia Apple plus działające jack z przodu oraz ze dwa tygodnie temu byłem u nich gdyż zgodziłem się aby testowo założyli mi USB z przodu, które ma swój własny układ w tej obudowie i ie jest to zwykłe gniazdko. Oprócz tego mają kilka różnych softów do sprzętu, a u Ciebie podejrzewam że jest włączona funkcja AF (zmiana na silniejszą częstotliwość) i sprawdź czy w trakcie tych przeskoków nie zmienia się częstotliwość -przeskakują cyfry lub zwróć się do nich. Kontakt znajdziesz w necie, taka sama strona kropka pl.

k3nio

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 24 Kwiecień 2012, 17:50:49 »
OOO firefighter1 ; Dzięki wielkie za info :) Mój sprzęt to również Roadrover... Mi działają 2 wejścia USB ze schowka. Na centralnym panelu nic nie działa :( Co do tych przerw to właśnie może być coś z tą funkcją AF. Zobaczę czy da się coś zrobić.

firefighter1

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 26 Kwiecień 2012, 23:47:48 »
jak się zgłosisz do salonu to będzie to rozmowa stracona, jak masz od Roadrover to lepiej do nich się zgłoś. Dopiero niedawno zrobili ten środkowy wtyk jak rozkminili, że jest w tym gniazdku sterownik a nie w sprzęcie przez co muszą przelutowywać ścieżki na płytce. Roboty od kupy, a samo wejście USB w tym miejscu uważam za nietrafione ze względu że przeszkadza jak coś trzymasz w tym wgłębieniu i łatwo wtedy o uszkodzenie wystającego "patyka".

k3nio

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 27 Kwiecień 2012, 01:41:41 »
Rozumiem, już do nich napisałem, a jutro będę dzwonił i postaram się umówić na wizytę :) mi ten slot jest potrzebny do wspomnianego wcześniej iPoda. I zobaczę czy da się coś zrobić z tym gubieniem sygnału. Przełączanie funkcji AF nic nie daje :D:D nie wiem czemu to dali programiści co praktycznie nie działa (ja nie zauważyłem żadnej różnicy)
Poinformuje później jak czegoś się dowiem ;)

firefighter1

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 28 Kwiecień 2012, 22:41:21 »
Do I-urządzeń jest wyprowadzony specjalny kabel i wtedy na ekranie masz te kółko i przyciski jak w I-gadżetach  ;-)

k3nio

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 29 Kwiecień 2012, 01:03:08 »
U mnie są wyprowadzone tylko dwa kable USB. a na tej przejściówce którą dostałem mam połączone wejście USB i JACK jakoby to wchodziło razem w te wejścia na konsoli przedniej, prze lewarku od biegów.

aurum

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 29 Wrzesień 2013, 19:57:06 »
Dobry wieczór wszystkim :) chciałbym trochę odświeżyć temat przerywającego radia. Mam ixa od ponad miesiąca, zamontowano w serwisie blaupunkta new york i niestety są problemy z czystym odbiorem stacji radiowych,mianowicie występują szumy i drobne przerywania. Zwykle tego problemu nie manager postoju. Czy ktoś z Was miał podobne doświadczenia z blaupunktem? J

Offline Zibi

• Giełda
« Odpowiedź #13 dnia: 30 Wrzesień 2013, 10:06:27 »
Skoro na postoju przy wyłączonym silniku nie ma problemów, a pojawiają się one po odpaleniu silnika, to oznacza, że gdzieś jest uszkodzony ekran przewodu antenowego i dostają się do niego zakłócenia generowane przez elektronikę auta.
Przy montażu sprzętu mogli coś skopać.

Offline jacek2

• Giełda
« Odpowiedź #14 dnia: 30 Wrzesień 2013, 11:43:45 »
Cytat: "Zibi"
Skoro na postoju przy wyłączonym silniku nie ma problemów, a pojawiają się one po odpaleniu silnika, to oznacza, że gdzieś jest uszkodzony ekran przewodu antenowego i dostają się do niego zakłócenia generowane przez elektronikę auta.
Przy montażu sprzętu mogli coś skopać.

Potwierdzam- jest to problem z anteną. Może nie łączyć- podczas jazdy się rozłącza, albo nie jest dokładnie umocowana w gnieździe radia... :shock: