Forum > i30 GD

Interfejs diagnostyczny 1.6 crdi i30 GD

<< < (3/12) > >>

i30COMFORT:
O jak bezinwazyjnie to by było super :D są takie psikadła że psikasz w turbinę ale mam DPF...wolałbym go nie uszkodzić

christo:

--- Cytat: carsik w 16 Listopad 2021, 21:12:49 ---Jeśli nie ma luzu na wirniku albo wycieku to nie ruszałbym turbiny. Jutro zerknę na półkę bo mamy taki dziwny szajs który wlewa się do zbiornika paliwa i to czyści geometrię. Sam w to nie wierzyłem, dopóki nie zobaczyłem efektów, podam ci numer katalogowy. Jeśli by to była geometria to możesz sobie to bezinwazyjnie spróbować ruszyć. Możesz geometrie sprawdzić przy pomocy pompki podciśnieniowej i sprawdzić czy sztanga chodzi.

--- Koniec cytatu ---

jaki to środek ?

i30COMFORT:
W oczekiwaniu na nr katalogowy od kolegi Carsik poczytałem i też ponoć dobrze działa zwykła NAFTA. Odkręca się wąż od ''gorącej strony'' i strzykawką z wężykiem wali się ze dwie dawki. Ponoć bardzo ładnie rozpuszcza nagar i geometria zaczyna działać. Lecz wolałbym załatwić to na leniucha nie odkręcając śrubki  ;D

christo:
Dokładnie :D

carsik:
numerek to 77 11 577 501. Szukać u dealera Renault. Nie wiem ile kosztuje, ale tanie raczej nie jest jak wszystko u dealera. Widziałem kilka razy, działa. Cała litrowa pucha na zbiornik paliwa. Tu robota jest bardzo droga więc czasem ratuje się klientów w ten sposób. Nafta działa na nagary ale raczej jak utopisz w niej towar, chociaż nie wiem czy na taką spaleniznę, nigdy nie próbowałem.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej