Po kliku pismach i pomoc serwisu będę miał, komisyjne badanie zawieszenia. Bo mam dosyć słyszenia że tak ten model ma ix20 że stuka . Jak tak ten model ma to dlaczego Hyundai PL sprzedaje wadliwe samochody jak wszyscy o wszystkim wiedzą. Kłopoty są w ix20 i ix35. Na czas badania dostaje auto zastępcze. Dziwi mnie fakt postawy komisji mam auto odstawić w środę a odebrać ww piątek bo nie wiedza kiedy przyjadą. w piątek odbieram o 12 auto. Czyli będą w czwartek.
Jeśli ktoś chce przyjechać zapraszam ale ja zapraszam , nie wiem jaka będzie postawa serwisu lub importera , ale chce udowodnić że nie tylko moje auto tak ma.
Oto kontakt do serwisu
http://www.autokopexcars.pl/kontakt/Szef serwisu
Tomasz Gogoła
t.gogola@autokopexcars.pl
tel: 606 310 592, 32 317 36 70
Jestem ciekaw co stwierdzą pewnie nic.
Mam pytanie czy ktos ma hyundaia ix20 z 2012 roku produkcja, ponieważ jeździłem takim i ma inne zawieszenie otóż mój ma zbite zawieszenie ale lekko miękkie a te auto z 2012 ma bardzo twarde zawieszenie . Dlatego moje pytanie jakie maja auta z 2012 zamontowane amortyzatory.
Szkoda że nie mam skanera ale odpowiedz Hyundaia pierwsza była taka że sie zgadzają na Komisyjne badanie zawieszenia i mam dostarczyć, książkę serwisową, moją opinie od mego rzeczoznawcy bo chcą sie zapoznać z nią i najważniejszy punkt wszystkie dokumenty i pisma które wysłałem prasie.
Czekam jeszcze na druga odpowiedz
[ Dodano: 2012-04-24, 20:45 ]Jestem ciekaw co powiedzą pewnie okaże sie że wszytko jest OKI lub tak ten model ma .
Czy będą chcieli zemną rozmawiać ( bo ja jestem chętny na konkretną rozmowę zanim oddam sprawę do sadu ) czy po prostu wszytko u tajnią.
Uważam że każdy z was kto ma kłopoty z nowym samochodem po winy zgłosić się do serwisu i żeby mu dali na piśmie że tak ten model ma, żę niech serwis wezwie komisje Hyundaia PL a wy napiszcie list oficjalny z potwierdzeniem odbioru, z prośbą o komisyjne badanie samochodu.
Bo na razie Hyundai w Polsce jest kojarzony z kiepskim zawieszeniem
[ Dodano: 2012-04-24, 20:44 ]
Gdy stwierdzi się niezgodność przed upływem 6 miesięcy od sprzedaży samochodu , domniemuje się, że wada istniała w chwili wydania samochodu. Jeżeli niezgodność pojawia się po 6 miesiącach klient musi udowodnić, że istaniała ona w chwili odbioru pojazdu z salonu.
Ja mam że w dniu odbioru zgłaszam o tym
W przypadku napraw gwarancyjnych nie ma żadnego ustawowego 14-dniowego terminu na naprawę. Jeśli same warunki gwarancji nie określają maksymalnego terminu naprawy to nawet jeśli naprawa trwa 30 dni to do gwaranta nie da się kierować żadnych roszczeń.
Proszę wystosować wezwanie następującej treści:
W związku z licznymi awariami pojazdu marki ............... nr VIN ..............., zakupionego w dniu ................ w oparciu o art. 8 ustawy o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej wzywam do wymiany pojazdu na nowy, wolny od wad.
Od dnia zakupu pojazd przebywa w serwisie łącznie .......... dni. W mojej ocenie serwis nie potrafi doprowadzić pojazdu do stanu zgodnego z umową. Dalsze oczekiwanie na naprawę pojazdu jest dla mnie wyjątkowo uciążliwe, bowiem ............................................
W tej sytuacji oczekuję na niezwłoczną wymianę samochodu na nowy, wolny od wad. W przypadku odmowy spełnienia mojego roszczenia zmuszona będę skierować sprawę na drogę postępowania sądowego.