Forum > i30 GD
Końcówki drążków kierowniczych - co wybrać
zefirek:
Panowie, doradźcie w wyborze końcówek drążków do hultaja. Poprzednie nie wytrzymały nawet roku (blue print).
Z tego co zauważyłem to 555 chyba nie produkuje do i30. Może koreańskie CTR wytrzymają dłużej? Co to za marka KOREA (OEM)? Ktoś się spotkał z tym produktem? Cena na tle innych zamienników wysoka, tylko czy ta cena przekłada się na jakość?
Jarek Cieszyn:
Polecam Lemforder
zefirek:
Blueprinta nigdy więcej nie założę, tandetna jakość. Ciężko wypowiadać się o tej firmie jako "producencie" bo jest to typowy pakowacz, tak samo jak Febi czy Swag. Ogólnie już nie wiadomo co zakładać - ciężko znaleźć dobry zamiennik. Orientuje się ktoś, ile trzeba zapłacić w ASO za oryginał?
bar11:
Ja ostatnio miałem zakładane Delphi cena ok 88 zl. Na temat tych końcówek narazie się nie wypowiem, ale w innym aucie jak miałem Deplhi to wytrzymywały ok 2 lata(jazda w mieście, dużo dziur i progów zwalniających).
grzesiekkk:
Witam,
nawiązując do założonego wątku mam sprawę taką:
1. Kupiłem samochód z wymienionymi 3 drążkami (tak, trzema.....),
2. Od razu po zakupie wymieniłem czwarty, który był mocno już luźny,
3. Zrobił mi to warsztat, który nie posiadał sprzętu do geometri/zbieżności - taka robota po znajomości w mniejszym warsztacie,
4. Po robocie pojechałem do wulkanizacji w celu ustawienia zbieżności,
5. O ile ustawili mi tył, tak z przodem był wielki problem (mechanik twierdził, że ten co wymieniał drążek nie wykonał skontrowania względem drugiego drążka przedniego lewego - a wymieniany był przód prawy)
6. Wg niego błąd popełnił pierwszy mechanik, który powinien skontrować to, aby później on mógł bez problemu ustawić zbieżność,
Wg Was kto ma rację?
pozdrawiam,
Nawigacja
[#] Następna strona