Forum > Getz

Wymiana łożyska - przód

<< < (2/3) > >>

weuek:
A dlaczego niemożliwe? Masz elektryczny hamulec ręczny na przód czy co?

obsydian:
Drugie kolo na osi będzie na ziemi to sobie nie pokręcę za bardzo, chyba ze kierownica, ale nie wiem jak lewarek to zniesie...

weuek:
Pierwszy raz będziesz podnosił auto? Przecież koło się kręci bez problemu (o ile na biegu nie zostawisz).

Jak byś skręcał gdyby oba koła były spięte na sztywno? Mechanizm różnicowy jest. :-)

maniek87:
jeśli masz zamiar dłubać więcej przy aucie to zainwestuj w kobyłki, spokojnie podeprzesz auto bez partyzantki na podnośniku. jak nie masz porządnego podnośnika to nie ryzykowałbym podpierania auta tylko na nim. A kobyło do 2T kupisz juz od 50 zł za 2 sztuki. lub w inny sposób zabezpiecz się przez ew. osunięciem auta z podnośnika.

obsydian:

--- Cytat: robaszek127 w 01 Kwiecień 2021, 20:23:00 ---Najprościej jednak jest kupić używaną całą zwrotnicę. Ja chciałem zrobić tak ale mam wersję bez absu i ciężko było kupić więc wymieniłem łożysko.
--- Koniec cytatu ---

Troche powoli się za to zabieram ale zaczynam się skłaniać ku Twojej radzie, jako ze nie musiałbym kupować prasy. Mam wersje z ABS.
Czy zwrotnice z drugiej generacji Getza będą pasowały do Getza pierwszej generacji (wyglądają podobnie)?
Czy jest jakaś różnica pomiędzy wersjami silnikowymi czy śmiało można brać z jakiejkolwiek wersji silnikowej?
Gdzie można sprawdzić czy zwrotnica z danego modelu będzie pasowała do mojego Getza (1.3 Benzyna 2004)?

Z gory dzięki za pomoc.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej