Forum > ix35 EL
[ix35 EL] Listwy boczne - warto czy nie?
Zibi:
Kolego, jak masz czarnuch, to chromowane rurki piękniej będą wyglądały niż nawet podświetlane listwy, a tu mój grafit, jeszcze bez rurek
//www.youtube.com/watch?v=LEuuD_mHCNA
agland:
Rurki, progi i stopnie odpadają w moim przypadku. Po prostu mi się to nie podoba. Jutro podjadę do dealera i sobie przymierzę obok drugi samochód i okaże się czy faktycznie styk następuje na wysokości tego przetłoczenia na drzwiach, czy też wyżej.
MarekG:
Ja dostałem listwy boczne w gratisie przy zakupie auta. Nie zależało mi zbytnio na funkcji zabezpieczenia nadwozia przed obiciem ale zwyczajnie podobały mi się gdy przymierzyłem je do samochodu - ot rzecz gustu. Żeby było śmiesznie po zimie zauważyłem, że listwa przyklejona na tylnych lewych drzwiach trochę odstaje, prawdopodobnie panowie w serwisie nie odtłuścili dobrze powierzchni drzwi przed klejeniem i stąd ta ,,niespodzianka" a że nie chciało mi się jeździć z taką bzdurą do serwisu to odkleiłem listwę od drzwi (po odklejeniu nie został żaden ślad na lakierze) zdarłem starą taśmę i po naklejeniu nowej i dokładnym odtłuszczeniu powierzchni przytwierdziłem listwę na nowo.
Co do zbierania się brudu pod listwą, to jeśli jest ona właściwie przyklejona nie ma takiej możliwości żeby coś się pod nią dostało.
agland:
--- Cytat: "MarekG" ---Ja dostałem listwy boczne w gratisie przy zakupie auta
--- Koniec cytatu ---
Może byś wrzucił jakąś fotę poglądową bo może więcej osób chciało by się pochylić nad tematem
canion:
a wie ktoś może gdzie kupic/zamówić te szerokie listwy które są montowane w wersjach na wschodni rynek? fajnie to wyglada. Dealer nic na ten temat nie wie niestety .
Nawigacja
[#] Następna strona