Forum > Santa Fe SM

[Santa Fe SM] gaśnie jak się zagrzeje ?

<< < (2/3) > >>

adszymon:
Witam ,potrzebuje pomocy autko gasnie mi podczas jazdy ,musze poczekac 5minut  zeby go odpalic ,mialem tak wczesniej i mechor ztwierdzil ze dwa wtryski do wymiany zrobil ale jest to samo pomuzcie

Waldemar:
Morze pompa wysokiego ciśnienia lub lub czujnik ciśnienia paliwa na listwie , opisywałem w wcześniejszych postach .U mnie poszło to i to. :oops:

adszymon:
z tego co pamietam to w listopadzie ten sam mechor uszczelnial mi pompe, kolego a mozliwe ze moze to byc czujnik walu korbowego

gacus2004:
Raczej wygląda to na pompę wtryskową,gdzieś rozszczelniona musi być. W tym przypadku raczej wątpię aby to był zawór EGR. Jeśli to byłby czujnik, zapewne komputer wykazał by jego uszkodzenie.

ferudin:

--- Cytat: "gacus2004" ---. Jeśli to byłby czujnik, zapewne komputer wykazał by jego uszkodzenie.
--- Koniec cytatu ---
Niekoniecznie. Znam taki przypadek co prawda w Suzuki Grand Vitarze, że komputer nie pokazywał żadnych błędów a padnięty był czujnik położenia wału. Objawy były właśnie jak się rozgrzał to gasł i w ogóle nie można było go odpalić dopiero tak po 15 min jak trochę ostygł.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej