Forum > Santa Fe SM
[Santa Fe SM] gaśnie jak się zagrzeje ?
jurek62:
Witam ,mam prośbę ,sanciak szfagra 2crdi gaśnie jak się silnik zagrzeje po paru minutach jak ostygnie zapala i jeździ dobrze do ponownego zagrzania. Nie kopci ma moc co może być przyczyną .Za wszelką pomoc wielkie dzięki . podpiąłem pod kompa nie pokazuje żadnego błędu (nic nie pokazał nawet jak zgasł z podpiętym kompem) :shock: :?:
skali:
Jeżeli nie pokazuje błędów to mo że byc coś z dodatkowym nieoryginalnym ukł. elektrycznym. Przykładowo alarm, immo. Lub przepala sie, dotyka masy jakiś kabel sterujący dawką paliwa/regulatorem ciśnienia na listwie.. Bo kiedy auto zgaśnie to nie zdąży pokazac błędu.
To tylko hipoteza, jedź do kogoś kto zna dokładnie ten silnik i przykładowo wie dokładnie jak jest rozwiązany układ zapłonowy itd.
Nie pokazuje błędu komunikacji na którymś z czujników? Bo to też jest istotne, lub zrób test czujników, oczywiście jeśli komputer posiada taką funkcje..
pzdr
ks70:
Czytając inne wątki, podobne objawy pojawiają się przy zanieczyszczonym zaworze EGR.
ferudin:
Albo czujnik położenia wału też daje takie objawy.
Arni71:
--- Cytat: "ks70" ---Czytając inne wątki, podobne objawy pojawiają się przy zanieczyszczonym zaworze EGR.
--- Koniec cytatu ---
Przerabiałem parę dni temu problem EGR - objawem był spadek mocy i b.mocne kopcenie z rury podczas przegazowania
Trzeba by pokopać w archiwum starego forum, tam był poruszany problem gaśnięcia na ciepłym silniku ale o ile pamiętam to wiązało się z albo z pompą wysokiego ciśnienia albo z regulatorem ciśnienia czy jakoś tak - mogłem coś pokręcić :lol:
Nawigacja
[#] Następna strona