Forum > Getz
[Getz] Getz 1.1 luz zaworu
Adam2428:
Dzięki "marekityle" za dowland według tej instrukcji na zimnym silniku luz jest mniejszy niż na gorącym w maluchu było odwrotnie , ale to chyba wiarygodne źrudło
marekityle:
maluch ma wałek rozrządu w bloku i popychacze a Getz wałek w głowicy bez popychaczy i z tego m.in. ta różnica
Nastar:
Czy jest możliwe żeby niewyregulowany luz zaworowy powodował duży wzrost spalania i spadek mocy ? Wg mnie tak. Jest to sugestia mojego mechanika po tym jak sprawdziliśmy sondy lambda i wszystko jest ok z nimi. Za tydzień ustawianie luzu będziemy robić.
robaszek127:
Bez przesady brak luzy na zaworze nie spowoduje jakoś wielkiego wzrostu spalania i dynamiki. Miałem tico i też od ruskiego roku było tam coś ustawiane i śmigało.
Od spalania to własnie głównie sondy. Wystarczy odkręcić świece i pewnie będą czarne - za bogata mieszanka.
Nastar:
Świece i przewody wymienione wczoraj. Były już zmęczone życiem trochę. Dwukrotne sprawdzanie komputerem (w tym raz w ASO) nie wykazało żadnych usterek sond ani innych elementów. A spalanie duże... Moc słaba...
Jak regulacja zaworów nie pomoże to zostaje jeszcze to słynne kółko na wale (luz wzdłużny).
Nawigacja
[#] Następna strona