Forum > i30 PD

klocki , tarcze pierwsza wymiana

<< < (5/6) > >>

weuek:
Brembo (te najtańsze, jak u kolegi wyżej) mają powłokę antykorozyjną o wiele lepszą niż ATE. Oczywiście w charakterystyce hamowania żadnej różnicy nie ma, bo to wybór dla ludzi bez preferencji (te się dopiero zaczynają od serii Powerdisc, Ceramic, Max czy Xtra).

Nie zamieniłbym swoich DS Performance na nic innego-idealne (dla mnie): kleją na zimno i nie puchną przy prędkościach autostradowych. Ani nie za sportowe ani nie za nijakie.

A jeśli ktoś nie chce pylenia, a hamowanie nie jest dla niego istotne, to polecam cokolwiek ceramicznego.  Wytrzymałem z tym 17 000 km, krew mnie w końcu zalała i wymieniłem na zwykłe.

A takie pytania czy Brembo czy ATE czy Textar to sens mają taki sam jak Nike, Puma czy Adidas? Czyli żaden. Są buty za 150 i za 1500, a marka ta sama.

IT_Tech_PL:
Kupiłem tarcze TRW i klocko brembo ( zestaw na przód). 470 +250 robocizna.

olo018:

--- Cytat: weuek w 14 Kwiecień 2023, 12:48:10 ---A jeśli ktoś nie chce pylenia, a hamowanie nie jest dla niego istotne, to polecam cokolwiek ceramicznego.  Wytrzymałem z tym 17 000 km, krew mnie w końcu zalała i wymieniłem na zwykłe.
--- Koniec cytatu ---

Kolego weuek ,czemu zrezygnowałeś z klocków ceramicznych?,kupiłem ate ceramic i czekam na dostawę.Czy hamowanie jest słabsze?.

JerzyR:
Ile mm mają grubości nowe klocki? Przy jakiej grubości lepiej wymieniać? Czy klocki mają sygnalizatory akustyczne - blaszki?

taki--jeden:
Jakby ktoś szukał to mam taki zestaw na przód i tył za 800 z wysyłka. Kupiłem na zapas a plany się zmieniły.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej