Forum > i30 FD
Parę pytań odnośnie I30 FD 1.4 2010r
bobekos:
Co do resetu spalania to wystarczy wcisnąć przycisk TRIP dłużej którym zmieniasz opcje na wyświetlaczu.
grzekrys83:
--- Cytat: Devil_Nightmare w 17 Październik 2020, 19:02:55 ---1. W jaki sposób mogę sprawdzić czy działają podgrzewane lusterka? Sprzedawca mówił, że należy włączyć ogrzewanie tylnej szyby, lecz gdy włączam nie widzę żeby cokolwiek grzało szczególnie z rana w jesienne chłodne dni. Chyba, że widać efekt dopiero gdy lusterka są zamarznięte. Może powinienem się wybrać z tym do elektryka albo samemu to sprawdzić?
--- Koniec cytatu ---
Łatwo sprawdzisz, jak będziesz miał zaparowane/mokre lusterka, włączysz podgrzewanie, jak odparuje to działa, jak nie - to bezpieczniki. Nie tylko w zimę widać efekty.
--- Cytat: Devil_Nightmare w 17 Październik 2020, 19:02:55 ---2. Czy ktoś zakładał tylne czujniki parkowania? Czy jest to duży koszt? I czy można to zrobić samemu?
--- Koniec cytatu ---
Mój post
http://hyundaiklub.pl/index.php/topic,11545.msg105054.html#msg105054
--- Cytat: Devil_Nightmare w 17 Październik 2020, 19:02:55 ---3. Czy jest możliwość założenia podłokietnika do auta? Widziałem na allegro, że są jakieś dedykowane do 200zł. Pytanie czy warto? Oraz czy mógłbym sobie poradzić z tym sam? (foto poniżej)
--- Koniec cytatu ---
Kup cały środkowy tunel. Wymiana to max 20 min. po 3 śruby z każdej strony. Prosta sprawa :)
--- Cytat: Devil_Nightmare w 17 Październik 2020, 19:02:55 ---4. Czy jest możliwość wstawienia przycisków multimedialnych na kierownicy? (foto poniżej) (pogłaśnianie i zmienianie utworów w radiu). Widziałem, że na allegro da radę kupić ten panel za ok. 70zł , ale czy da radę to zamontować czy trzeba kupować całą kierownice z takimi przyciskami?
--- Koniec cytatu ---
Mogę instrukcję na prv wysłać lub dostępna na grupie na FB: https://www.facebook.com/groups/1738655033094406/files
--- Cytat: Devil_Nightmare w 17 Październik 2020, 19:02:55 ---5. Mam na tapicerce drzwi takie fałdki przy oknie które niestety zrobiłem to sam przypadkowo. Myślicie, że mogę jakoś poprawić to sam czy trzeba wymieniać całą tapicerkę? (foto poniżej)
--- Koniec cytatu ---
Zostaw to, wymiana nie warta zachodu. Za chwilę znów coś się stanie, bo to miękki materiał. Doraźnie wygładź i będzie ok.
Devil_Nightmare:
Bardzo dziękuje za informację i porady :)
Co do środkowego tunelu to musi być dokładnie do modelu z takiego samego rocznika i takim samym silnikiem. Czy podchodzą też różne wersje?
Co do tych fałdów na tapicerce jakiś pomysł czym to wygładzić trochę, aby chociaż troszkę się to zapadło? Jakoś mi nic nie przychodzi do głowy
meszok:
--- Cytuj ---Co do środkowego tunelu to musi być dokładnie do modelu z takiego samego rocznika i takim samym silnikiem. Czy podchodzą też różne wersje?
--- Koniec cytatu ---
Szukaj od Wersji FD. Rocznik obojętny silnik obojętny w zasadzie jestem na 99% pewny że nadwozie też obojętne.
srbastek:
--- Cytat: Devil_Nightmare w 17 Październik 2020, 19:02:55 ---4. Czy jest możliwość wstawienia przycisków multimedialnych na kierownicy? (foto poniżej) (pogłaśnianie i zmienianie utworów w radiu). Widziałem, że na allegro da radę kupić ten panel za ok. 70zł , ale czy da radę to zamontować czy trzeba kupować całą kierownice z takimi przyciskami?
--- Koniec cytatu ---
http://hyundaiklub.pl/index.php/topic,11588.0.html
Nawigacja
[#] Następna strona