Forum > i30 FD
Parę pytań odnośnie I30 FD 1.4 2010r
Devil_Nightmare:
Dziękuje bardzo za pomoc.
Jeszcze jedno pytanie, otóż przy nierównej drodze w aucie trzeszczy przednia szyba czasami też na równej przy niskich prędkościach.
Czy ktoś miał coś takiego i wie jaka może być przyczyna?
bobekos:
Jesteś pewny że trzeszczy przednia szyba...? 🤔
Devil_Nightmare:
Tak mi się wydaje, albo to deska rozdzielcza. Nie mam pojęcia bardziej po prawej stronie auta gdy się siedzi w samochodzie. W każdym razie coś trzeszczy, ale co to może być to nie mam pojęcia.
bobekos:
Ja miałem stuki na dziurach też z okolicy szyby/grodzi po stronie pasażera. Po prośbie blacharza, jazdach jego z kolegą okazało się że winnym dźwięków jest luz w zawiasie maski silnika. Może też u cb jest ona winna? U mnie dochodzenie tego trwało długo ale jest spokój, też mam czasem dziwne dźwięki jakby z kokpitu ale z wiekiem chyba ten typ tak ma. To nie jest klasa premium aut więc lepiej zgłośnic radio 😊
Devil_Nightmare:
Wracam ponownie do tematu
Co do trzeszczenia to pojawia się to najczęściej w momencie przyspieszenia, ale po chwili przestaje, tak jakby coś przenosiło drgania z silnika, w sumie to nie mam pojęcia. Może kiedyś z tym podjadę, żeby mi ktoś zobaczył.
Pojawił się poważniejszy problem. Nie wiem czy u kogoś coś takiego działo. Otóż ostatnio szwankuje mi pilot do otwierania centralnego zamka. Mianowicie wygląda to tak:
Pilot raz działa a raz nie działa. Ostatnio jeździłem w dłuższą trasę ok. 300km. Pilot przed podróżą działał, wszystkie drzwi się otwierały. Gdy dojechałem i chciałem zamknąć auto niestety odmówiło posłuszeństwa, dodatkowo zauważyłem, że gdy nie działa centraly zamek otwierany pilotem nie działa także żarówka w podsufitce i żarówka w bagażniku. Dwa dni później jakimś cudem centralny zamek znów działa gdy otwieram pilotem, a wraz z znim obie żarówki. Nie wiem przez co to się dzieje i jaka może być przyczyna, może ktoś miał coś takiego. W każdym razie nie wiem czy mogę zrobić to sam czy lepiej podjechać z tym do elektryka. Czasami też nie zamykają się wszystkie drzwi gdy użyje przycisku "lock" który znajduje się na drzwi.
Nawigacja
[#] Następna strona