Forum > Accent
[Accent X3] Wymiana rozrządu
Maciaszeeek:
Witam ponownie
zrobiłem sobie znaki dla własnej wygody i bezpieczeństwa. Proszę powiedzcie mi jeżeli poprawie rozrząd o ten jeden ząbek na górnym kole ( do ustawień fabrycznych znaków) czy nie spowoduje to jakiegoś uszkodzenia silnika, ponieważ teraz działa normalnie i równo??
Pozdrawiam
P.S.
Znajomy coś wspominał że poprzedni mechanik mógł coś porobić dziwnego i dlatego tak jest.
Złośnik:
A jak ustawisz tak żeby fabryczne znaki się pokrywały i na kołach i na obudowie to pasek wchodzi właściwie na koła i po jego założeniu dalej znaki się pokrywają ???
Znaki fabryczne mają się pokrywać i tyle.
Maciaszeeek:
Dziękuję za pomoc, w najbliższym czasie udam się do renomowanego mechanika i z nim jednak ustalę czy jest dobrze czy też nie.
Pozdrawiam serdecznie
skali:
Postaram sie wyjaśnić. Też często robiłęm tak Twoją metodą Maciaszeeek, porostu koledze nie chciało się szukać fabrycznych znaków na rozrządzie, tylko zdjął pokrywy, zrobił znaki w tych miejscach gdzie być powinny w celu obserwowania czy te znaki nie przestawiły sie przy zakładaniu rozrządu..
Odnośnie pytania to myśle że jeden ząbek na górnym kole nie powinien mieć aż tak potężnego wpływu (opóźniony zapłon, uderzanie zaworu w denko tłoka) Myśle że zlożyles poprawnie..
Jak na moje rozumowanie to coś w tym stylu. pzdr ;p
Lookas:
to nie dizel zeby walilo po zaworach z powodu jednego zabka, ale moze lepiej jechac jak sie przestawi na znaki fabryczne. pzdr.
Nawigacja
[#] Następna strona