Forum > Santa Fe SM

Cofający się olej z filtra?

<< < (2/2)

Zibi.S68:
Jak wyjmiesz filtr i opróżnisz olej to na środku masz taką uszczelkę jak naciśniesz palcem to się ugina jest ona prawdopodobnie dociskana sprężyną od spodu. Zapewne na tej uszczelce masz nieszczelność i spływa ci olej z filtra.  W silniku 2.2 uszczelka jest wymienna ale w 2.0 prawdopodobnie nie. Pozostaje Ci kupno używki przynajmniej ja bym tak zrobił.

brave:
Chodzi ci o taką uszczelkę na dnie tego kubka co jest przykryta taka blaszka z wycięciami czy o jakąś inną uszczelkę? Bo ja nie bardzo rozumiem. a mam jeszcze takie pytanie bo wiem że są 2 rodzaje filtrów w tych silnikach jeden właśnie taki w obudowie co się wymienia tylko wkład i ja taki mam a drugie są metalowe i wymienia się je całe. Nie wiesz czy można je stosować zamiennie może w tych metalowych filtrach jest jakiś zaworek zwrotny

brave:
Problem rozwiązany. Zmierzyłem ciśnienie oleju jest ok więc podejrzenie padło na sam filtr tzn obudowę filtra. Zostało ty wymienione na filtr w obudowie metalowej który w środku ma nowe uszczelki. I działa bezproblemowo. Temat zamknięty.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej