Forum > Lantra

[Lantra J1] Świeżo kupione auto, wady mojej lantry i ewentua

<< < (3/3)

NieAmator:
żadnego szarpania obrotami na rozgrzanym i tak falują ale zakres falowania to 50-80 obrotów więc jest lepiej bo tak to mi gasł jak się rozgrzał.

matunio20:
NieAmator, nasz potrafi zgasnąć czasami przy zmianie biegu przy przeskoczeniu przez luz, czyli z D na R albo odwrotnie. ale to gdy szybko chcemy zmienić, czyli zatrzymanie i od razu szarpnięcie wajchą, gdy poczeka się z dwie sekundy to wszystko płynnie przechodzi ;o .

To tak na marginesie :D,

Powiedz czy nie pali więcej po odłączeniu krokowca?

Timon:
A kontrolka Check Engine Ci się przez to nie świeci? Powiedz też jak ze spalaniem po odłączeniu krokowca.

Mój Pony gasł jedynie na luzie gdy ECU zaczęło mu się walić. Teraz mam podobnie jak Ty - delikatne falowanie. Może to wina samego krokowca. Wcześniej, jeszcze przed wymianą ECU, czyściłem go, moczyłem w benzynie ekstrakcyjnej. Działał po tym jakby lepiej (sprawdzane baterią 9V), ALE pomimo tego, że lepiej jego ruch wysuwania i wsuwania się nie był płynny. Więc może to falowanie u mnie to jego wina. Wymiana w celu usunięcia jedynie falowania jest jednak nie opłacalna. Dużo szukania po szrotach, wysoka cena i loteria czy by byłoby lepiej.

NieAmator:
nie świeci, została wyjęta nie mam czasu rozebrać

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej