Forum > Lantra

[Lantra J1] Świeżo kupione auto, wady mojej lantry i ewentua

(1/3) > >>

NieAmator:
Witam testy mojej lantry mam już za sobą zrobiłem już ok 1500 km i czas wytknąć palcem usterki. Na początek auto przy 100 km/h ma obroty 3250 za dużo w poprzedniej miałem 3000 równe, spalanie na trasie to ok 9-10 litrów za dużo! jak silnik się rozgrzeje to jak by nie palił na jeden gar jest zamulony lubi gasnąć na jałowym, obroty falują drażniące to jest. No i przegub na wykończeniu, strasznie sie tłucze po przejechaniu ok 20- 30 km daje znać o sobie, i tu główne pytanie czy ciężko go wymienić?

Hanslubuskie:
witam witam, o ile nie zmienili budowy po 99 roku to sciagasz kolo odkrecasz srube mozujaca, ii tu moj sposob odkrecasz amortyzator (2 sruby) wtedy cala zwrotnica sie odchyli, wyjmujesz poloske i wybijasz przegub, tylko zanim to zrobisz to sprawdz czy nie masz kilku rodzai, bo w moim roczniku wystepowaly rozne ilosci zebow i wewnetrznych i zewnetrznych, zebys pozniej nie mial buuuu ze kupiles przegub, stary wyjales a nowy nie pasuje. no i koronka ABS dwa rodzaje 29 i 44 zeby,
Powodzenia

NieAmator:
dobra z przegubem sobie poradze, teraz problem z tymi obrotami nie wierze zebym mial tak krotka skrzynie ;/

skali:
Ja przy 100 km/h w Lantrze mam ok 2950, w Scoupe już ok 3050
Co do spalania 9 L to normalne w 1.6 ;) Nie to co u mnie w 1.5 - 6,5L/100  :-P

Grabarz:
przy stowce troche ponad 3000 w 1.6powinno byc

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej